Dacă majoritatea brandurilor își îndreaptă mai mult atenția către zona de foto și video, ei bine, Honor pare să se concentreze asupra tuturor aspectelor cu noul lor Magic6 Pro.
Iar când mă refer la aproape toate capitolele, aici mă refer la design, display, performanță, autonomie, foto și mai ales video, deoarece avem și de această dată o funcție de care mulți creatori de conținut s-ar bucura să o aibă.
DESIGN ȘI CONSTRUCȚIE
Cu siguranță, designul său este unul unic și cu care vei ieși în evidență odată ce îl vei scoate din buzunar.
Asta pentru că, exceptând faptul că vine cu o dimensiune destul de mare, avem materiale premium și bine finisate în jurul său și un modul de camere imens cu care vei fi văzut de la distanță, făcându-l să fie un telefon cu adevărat atrăgător.
În primul rând, hai să vedem ce mi-a plăcut la noul Magic6 Pro. Primul lucru pe care îl vei observa de îndată ce îl vei scoate din cutie, și care mie unul mi-a plăcut foarte mult să-l văd, este acest spate din piele ecologică, ajutându-l să capete o aderență și mai mare când este ținut în mână (deci, pe lângă faptul că îi oferă un aspect și mai interesant, mai este și practic în același timp).
Sincer să fiu, ținând cont că vine cu o rezistență foarte mare împotriva căderilor pe orice parte, asa cum o are si varianta Lite unde s-au batut chiar si cuie cu ecranul, s-a scapat pe gresie si asa mai departe, eu unul aș renunța la a-i mai pune și o husă (este și păcat să ascundem un astfel de spate cu adevărat frumos, ținând cont de rezistența sa ca de tank).
Modelul pe care îl am eu la test este în culoarea Epi Green, dar dacă nu sunteți atrași de această culoare sau de materialul din eco piele, vă mai puteți alege și negrul, care vine cu un spate din sticlă mată, dar care nu iese atât de mult în evidență ca acesta.
Al doilea lucru care mi-a plăcut și îi aduce un plus designului este cadrul din aluminiu lucios si curbat la imbinarea dintre spate și ecran, cât și acest modul imens de senzori pentru camera principală, care chiar dacă vine cu o așezare a senzorilor aproape identică cu varianta anterioară, mie unul îmi place foarte mult acest design de imitație de marmură de pe insula pe care se află senzorii.
Însă, ceea ce avem în plus față de Magic5 Pro, este acest metal care înconjoară modulul de cameră și care pare să-l facă să atragă și mai mult atenția, dimensiunea sa fiind oricum una mare și fără ea. Dar, acum depinde de preferințe.
Trecând mai departe la capitolul design și construcție, telefonul pare să se țină foarte bine în mână, chiar dacă are o dimensiune generoasă.
Este, într-adevăr, un telefon greu, cântărind 229g, dar pentru unii este un mod de a-l cataloga ca fiind un telefon de calitate cu materiale premium.
Am mai auzit eu prin stânga și prin dreapta că unii dacă îl văd ușor, e plastic tot și nu-l simt în mână. Dar și aici, depinde de preferințele fiecăruia. Mie unuia, de exemplu, îmi place ceva mai greu.
Pe latura dreaptă avem la îndemână butoanele pentru volum și power care se simt foarte bine și metalice când sunt apăsate, în partea de jos avem unul din cele două difuzoare stereo care se aud puternic și clar orice ai asculta la el, mufa USB C 3.2, cu suport DisplayPort 1.2, cu care putem încărca bateria la o putere de 80W prin fir, slotul pentru Nano SIM-uri, fiind un telefon Dual, iar în final, pe partea de sus avem un microfon pentru anularea zgomotului în timpul apelurilor, un senzor infraroșu cu care putem controla dispozitivele din casă și cel de-al doilea difuzor, despre care v-am spus.
Așa cum am mai menționat, telefonul vine cu conectivitate 5G, Wifi-7, certificare IP68 la o adâncime de 1,5m pentru un timp de 30 de minute, o construcție solidă și realizat din materiale de calitate.
DISPLAY
Probabil singurii care se concentrează cel mai mult asupra calității display-ului sunt cei de la Honor, deoarece pe lângă faptul că imaginile pe acest ecran OLED LTPO sunt cu adevărat vibrante și clare, cu un miliard de culori, aceștia vin cu certificări care să-ți ofere o protecție a ochilor în timp ce îl folosești.
Iar aici mă refer că acesta este recunoscut cu 3 certificări TUV, un PWD de 4320Hz împotriva palpairii și oboselii ochilor, afișare de noapte circadiană unde culoarea ecranului se va schimba pe timpul zilei în una mai caldă, fără să îți dai seama, pentru a avea un somn mai liniștit, și fel de fel de tehnologii care-ți protejează sănătatea ochilor (mai ales că majoritatea dintre noi, o bună parte din timp, îl petrecem în fața ecranului de la telefon).
Așa cum am mai spus, avem un ecran curbat OLED LTPO de 6,8 inch, cu o protecție Jurhino Glass cu certificare de 5 stele SGS la rezistența la cădere pe orice parte, vine cu un refresh rate adaptiv de 120Hz, certificare Dolby Vision, HDR10+, un color gamut de 100% DCI-P3 și o luminozitate de 1600 nits în mod normal și cu până la 5000 nits în peak.
O luminozitate extrem de bună chiar și în lumina directă a soarelui. Poate prea luminos dacă îl folosești într-un spațiu întunecat.
De această dată, pe ecranul telefonului vom vedea o poziționare diferită a camerei selfie sub forma de pilulă, fiind de această dată în centrul ecranului. Mie mi se pare o poziție simetrică și mai potrivită decât în partea stângă, precum o avea varianta anterioară.
Iar mai jos, avem senzorul pentru amprente care, cu toate că este rapid și responsiv, mie mi se pare că poziționarea sa este cam jos față de alte branduri, încât mișcarea degetului nu este una prea naturală.
Ecranul vine cu o rezoluție de 1280 x 2800 pixeli, un screen-to-body ratio de 91,6% și o densitate a pixelilor de 453 ppi.
Imaginile, așa cum am mai spus, sunt foarte vibrante, detaliile sunt clare, negrul este negru, luminozitatea este una extrem de bună, unghiul de vizualizare este bun de oriunde l-ai privi și per total, eu l-aș situa ca fiind un ecran superb pentru orice conținut ai vedea pe el.
Chiar dacă este unul curbat, nu văd o problemă în acest fel, fiindcă nu interacționează dacă atingeți cu podul palmei pe ecran.
PERFORMANȚĂ
Unde se mai situează foarte bine acest Magic6 Pro este, bineînțeles, pe partea de performanță.
Deoarece vine cu cel mai recent procesor de la Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 (4 nm), descurcându-se exemplar în orice l-ai testa, fără să atingă vreo temperatură ridicată sau anormală.
Pe lângă procesorul său puternic, mai vine cu un GPU Adreno 750, 12GB RAM cu extra 8GB RAM turbo power și variante cu 256, 512 și 1TB spațiu de stocare UFS 4.0 pentru viteze mari de scriere și citire.
Cu toate că nu avem variante sub 256GB, de aici și lipsa posibilității extinderii memoriei cu vreun card Micro SD. Deoarece ai destul spațiu de la bun început.
Așa cum era de așteptat, telefonul s-a descurcat foarte bine în testele de benchmark, obținând scoruri impresionante atât în single-core, cât și în multi-core.
Respectiv, în Geekbench 6 avem un scor de 2220 puncte în single-core și 5940 de puncte în multi-core.
În 3D Mark în wild life extreme stress a obținut un loop maxim de 5228 de puncte, o temperatură bună, dar o stabilitate puțin cam slabă de 67,3%.
Apoi, mai departe în PC Mark a obținut un scor maxim de 17357 puncte, ceea ce este un scor foarte bun.
Nici în jocuri precum Call of Duty, Asphalt 9 sau Genshin Impact telefonul nu a dat semne în timpul jocului de lag sau sacadări, chiar și cu grafica setată la maxim.
Tot la capitolul specificații, telefonul mai vine cu NFC pentru plățile contactless sau conectarea cu alte dispozitive, Bluetooth v5.3, funcții de localizare precisă prin GPS, Glonass și Galileo, și o baterie imensă de 5.600 mAh, cu care o putem încărca prin fir la 80W, 66W prin wireless și 5W reversibil pentru alte dispozitive.
BATERIE
Sincer să fiu, acest telefon are o baterie surprinzător de mare în comparație cu modelele de la Samsung, unde pe S24 Ultra avem maxim 5000 mAh și o încărcare de maxim 45W prin fir.
Pentru o utilizare continuă, telefonul a reușit să obțină un timp de 13 ore și 52 de minute până la un procent de 20%, iar cu restul rămas ajunge cu până la 16 ore de utilizare. Ceea ce este foarte bine, astfel încât putem ajunge cu el până la 2 zile de utilizare normală fără probleme.
Ce mi-ar fi plăcut să regăsesc în pachetul telefonului este adaptorul cu care să-l poți încărca la viteza sa maximă, deci aici văd un mare minus din partea Honor pentru lipsa încărcătorului, pe care trebuie să-l comandăm separat.
SOFTWARE
În materie de software, avem o mulțime de funcții noi bazate pe inteligența artificială și am fost destul de încântat de ele.
În primul rând, telefonul rulează Android 14 cu interfața MagicOS 8.0.
Câteva dintre noile funcții cu care vine includ Magic Portal, care permite interacțiunea între aplicații prin simple gesturi. De exemplu, căutarea unui obiect din imagine, trimiterea mai ușoară a unei imagini pe o aplicație precum Facebook sau Instagram, copierea unei locații și deschiderea direct în Google Maps, și așa mai departe.
O altă funcție nouă și apreciată este Always On display pe timpul încărcării, în care ne afișează un ceas pe care îl putem modifica după preferințe. Apoi, mai avem funcția de Magic Capsule, care afișează informații în partea de sus, similară cu Dynamic Island de la un alt brand, unde vedem player-ul muzical și alte informații.
Alte funcții includ Smart Folder, unde putem adăuga mai multe aplicații într-un folder, și multe alte opțiuni de personalizare a iconițelor, a imaginii de fundal și așa mai departe.
La capitolul funcții interesante de pe Magic6 Pro se numără și AI Privacy Call, unde sunetul dintr-o convorbire telefonică va fi privat și neauzita de cei din jur.
CAMERA
Exemplele de poze și videoclipuri le puteți vedea în clipul video de mai sus
Acum să revenim la acest camera bump de pe spate, unde se află cei 3 senzori principali.
Așa cum se poate observa de la o poștă, regăsim 3 senzori Super Dynamic Falcon Camera H9000 cu tehnologii de imagine bazate pe AI, algoritm Pro-grade Sport Portrait și apertura variabilă.
Ce este interesant la el este că îl poți folosi și la fotografia sportivă, deoarece împreună cu AI-ul și senzorii de pe el, fotografiile realizate la obiectele în mișcare sunt de o calitate foarte bună.
Mai exact, ce senzori regăsim pe el.
În primul rând, avem unul variabil de la f/1.4 la 2.0 de 50MP, de 23 mm wide cu autofocus cu laser și stabilizare optică a imaginii, al doilea este periscop telephoto de 180MP cu stabilizare optică cu un f/2.6 cu 2,5x zoom optic și 100x digital, iar cel de-al treilea este cel ultrawide de 50MP cu un f/2.0 cu un unghi de 122 de grade și autofocus.
Imaginile pe timp de zi mi se par reușite, chiar dacă cel ultrawide are o culoare mai caldă față de celelalte.
Detaliile sunt prezente, culorile sunt vibrante și aproape de realitate, imaginile sunt sharp, HDR-ul își face simțită prezența mai ales în zona cerului unde acesta era prea luminat, chiar și pe modul 5x acesta se descurcă foarte bine, iar per total sunt tare încântat de rezultatele obținute cu el pe timp de zi.
O singură mențiune aș avea, și anume că de multe ori când am fotografiat în modul ultrawide cu Magic6 Pro, trebuie să fiți atenți să nu vă apară în cadru și degetul.
La fel și pe timp de seară, imaginile mi se par destul de reușite și foarte rapid de realizat de îndată ce apeși butonul de shutter. Culorile sunt calde, imaginile sunt sharp, nu dispun de noise nici pe modul 5x, nu mai zic de 2,5x sau 1x, sunt luminate și chiar reușește să obțină imagini foarte bune indiferent de luminozitate.
La capitolul video, avem 4K în 60fps cu HDR, în 10 bit și format LOG. O funcție preferată de creatorii de conținut video, unde își pot ajusta culorile după bunul plac. Si 1080P cu până la 240 fps.
Chiar și aici, culorile pe timp de zi mi se par vibrante, foarte reușite la nivel de detalii, o stabilizare bună, sunt sharp și per total se descurcă foarte bine pe timp de zi.
Pe timp de seară, toate cele menționate mai devreme, dar din păcate adăugăm puțin noise. Nu foarte mult, dar dacă ne uităm cu atenție, există ceva noise în clipurile de pe timp de seară.
Pe partea din față, pe lângă senzorul TOF 3D pentru deblocarea prin Face ID, mai regăsim senzorul wide de 50 MP, f/2.0, 22 mm. Imaginile atât în modul portret, cât și în modul simplu sunt de o calitate foarte bună. Culorile sunt naturale, negrul este intens, diferența dintre fundal și subiect cu acel efect de bokeh este una foarte bună, se descurcă foarte bine chiar dacă există o lumină puternică în spatele subiectului și sunt sharp.
Același lucru pot spune și pentru cele pe timp de seară, unde rezultatele sunt foarte bune și bine detaliate indiferent dacă în spatele subiectului se află vreo lumină mai puternică.
Pe partea de video, avem 4K în 30fps cu o stabilizare bună, culori vibrante, focalizarea pe subiect este una rapidă, numai că, la fel pe timp de seară, există și ceva noise. Însă, per total, atât foto, cât și video se descurcă foarte bine.
CONCLUZIE
Ca o concluzie despre Honor Magic6 Pro, este ca avem un telefon performant din toate punctele de vedere, un display foarte bun cu o protecție a ochilor, o luminozitate a ecranului foarte bună, un design rafinat și premium, o baterie generoasă cu o încărcare super rapidă, atât pe timp de zi, cât și pe timp de seară, imaginile foto sunt foarte reușite, iar sistemul este bine pus la punct cu implementări noi bazate pe AI.
Ca minus, aș spune lipsa accesoriilor din pachet, dimensiunea mare a modulului de pe spate, însă acum depinde de gusturile fiecăruia, iar calitatea videourilor pe timp de seară nu este una la cel mai înalt nivel de calitate.
Per total, interior-exterior, este un telefon grozav cu potențial de a fi unul dintre cele mai bune opțiuni cu Android de pe piață pentru pretul cu care vine.
Telefon mobil HONOR Magic 6 Pro, Dual SIM, 12GB RAM, 512GB, 5G, Sage Green
NETWORK | Technology | GSM / CDMA / HSPA / CDMA2000 / LTE / 5G | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
LAUNCH | Announced | 2024, January 11 | ||||
Status | Available. Released 2024, January 18 | |||||
BODY | Dimensions | 162.5 x 75.8 x 8.9 mm (6.40 x 2.98 x 0.35 in) | ||||
Weight | 225 g or 229 g (7.94 oz) | |||||
Build | Glass front, glass back or silicone polymer back (eco leather) | |||||
SIM | Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by) | |||||
IP68 dust/water resistant (up to 1.5m for 30 min) | ||||||
DISPLAY | Type | LTPO OLED, 1B colors, 120Hz, HDR, 1600 nits (HBM), 5000 nits (peak) | ||||
Size | 6.8 inches, 112.8 cm2 (~91.6% screen-to-body ratio) | |||||
Resolution | 1280 x 2800 pixels, 19.5:9 ratio (~453 ppi density) | |||||
Protection | Jurhino glass | |||||
PLATFORM | OS | Android 14, MagicOS 8 | ||||
Chipset | Qualcomm SM8650-AB Snapdragon 8 Gen 3 (4 nm) | |||||
CPU | Octa-core (1×3.3 GHz Cortex-X4 & 3×3.2 GHz Cortex-A720 & 2×3.0 GHz Cortex-A720 & 2×2.3 GHz Cortex-A520) | |||||
GPU | Adreno 750 | |||||
MEMORY | Card slot | No | ||||
Internal | 256GB 12GB RAM, 512GB 12GB RAM, 512GB 16GB RAM, 1TB 16GB RAM | |||||
UFS 4.0 | ||||||
MAIN CAMERA | Triple | 50 MP, f/1.4-2.0, 23mm (wide), 1/1.3″, Laser AF, PDAF, OIS | ||||
180 MP, f/2.6, (periscope telephoto), 1/1.49″, PDAF, OIS, 2.5x optical zoom | ||||||
50 MP, f/2.0, 13mm, 122˚ (ultrawide), 1/2.88″, AF | ||||||
Features | LED flash, HDR, panorama | |||||
Video | 4K@30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps, gyro-EIS, HDR, 10-bit video | |||||
SELFIE CAMERA | Single | 50 MP, f/2.0, 22mm (wide), 1/2.93″, AF | ||||
TOF 3D, (depth/biometrics sensor) | ||||||
Video | 4K@30fps, 1080p@30/60fps, gyro-EIS | |||||
SOUND | Loudspeaker | Yes, with stereo speakers | ||||
3.5mm jack | No | |||||
COMMS | WLAN | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6/7, dual-band, Wi-Fi Direct | ||||
Bluetooth | 5.3, A2DP, LE, aptX HD | |||||
Positioning | GPS (L1+L5), GLONASS, BDS (B1I+B1c+B2a), GALILEO (E1+E5a) | |||||
NFC | Yes, HCE, NFC-SIM | |||||
Infrared port | Yes | |||||
Radio | No | |||||
USB | USB Type-C 3.2, DisplayPort 1.2, OTG | |||||
FEATURES | Sensors | Fingerprint (under display, optical), Face ID, accelerometer, gyro, proximity, compass, color spectrum | ||||
Emergency SOS via satellite (messages and calls) | ||||||
BATTERY | Type | Li-Po 5600 mAh, non-removable | ||||
Charging | 80W wired | |||||
66W wireless | ||||||
Reverse wireless | ||||||
5W reverse wired | ||||||
MISC | Colors | Black, Green, Blue, Purple, White |
Honor Magic6 Pro 5G
-
Design
-
Ecran
-
Sunet
-
Constructie
-
Performanta
-
Baterie
-
Camera principala
-
Camera secundara
-
Pret