De ce mi se pare că Huawei FreeBuds 6i sunt o opțiune bună pentru cei care vor să aibă un sunet de calitate cu un ANC foarte ridicat?
În materialul în care v-am prezentat modelul FreeBuds 5i, am menționat că sunetul a fost surprinzător de bun pentru prețul pe care l-au avut și nu am avut prea multe lucruri de obiectat.
Ei bine, Huawei a adus pe noile lor căști FreeBuds 6i tehnologii îmbunătățite pentru anularea zgomotului de fundal regăsite și pe variantele Pro, o autonomie mai mare, un bass cu 50% mai puternic și câteva caracteristici pe care le veți afla imediat.

Unboxing
Dar înainte de a trece la design, specificații, construcție și calitatea sunetului, haideți să vedem cu ce mai vin la pachet.
- dock-ul de încărcare unde, la interior, avem căștile;
- manualul de utilizare împreună cu garanția;
- două mărimi de capișoane;
- cablul de încărcare (de la USB A la USB C);




Design și Construcție
Așa cum am menționat și la început, pe partea de design și construcție sunt oarecum identice.
Într-adevăr, avem câteva elemente cu care se diferențiază față de celelalte la exterior, dar nu foarte multe, și anume: nu mai avem un spate plat, ci unul puțin mai rotunjit, și nu mai regăsim acel model ce imita marmura, ci sunt doar mate.



La fel ca și la modelul anterior, vă puteți alege din trei variante de culori: White, Purple și Black.
Totuși, ce mă bucură foarte mult este că sunt mate, ceea ce înseamnă că nu vom avea urme de amprente pe ele.
Pe dock regăsim un LED pentru status (dacă acesta este încărcat/descărcat) sau se face împerecherea cu telefonul, mufa USB C și butonul pentru conectarea cu telefonul sau alte device-uri (putem conecta până la două device-uri, cum ar fi un laptop și un telefon, pentru că suportă dual device connection).



La căști, pe exterior avem aceeași formă și aspect lucios, doar că de această dată regăsim un sistem de trei microfoane și multe tehnologii îmbunătățite.
Specificații
Ei bine, acestea vin cu o nouă tehnologie de anulare a zgomotului de fundal, numită Intelligent Dynamic ANC 3.0, care se adaptează la până la 34 de scenarii de zgomot, Bluetooth 5.3, acel sistem menționat mai devreme cu trei microfoane pentru o anulare mai eficientă a zgomotului de fundal, un driver dinamic magnetic quad de 11 mm, o cameră de filtrare a zgomotului pentru eliminarea mai eficientă a zgomotelor cu frecvență medie și înaltă și nu în ultimul rând suport pentru codecul audio LDAC HD și certificare Hi-Res Audio Wireless.


În plus, dispun de senzor infraroșu pentru oprirea sau pornirea melodiei când acestea sunt date jos sau puse în urechi.
Baterie
În materie de autonomie, căștile împreună cu dock-ul, spun că ajung, cu ANC-ul dezactivat, să-ți ofere până la 35 de ore de ascultare continuă, iar căștile individual, până la 8 ore. Iar cu ANC-ul activat, 20 și respectiv 5 ore.

Realist, căștile împreună cu dock-ul, adunat cu volumul la 100% și ANC-ul activat pe modul Ultra, am putut obține până la 19 ore de ascultare, iar individual, până la 4 ore de ascultare continuă. Iar cu ANC-ul dezactivat, până la 34 de ore și jumătate și 8 ore de ascultare continuă. Ceea ce este grozav și îndeajuns pentru orice călătorie.
Ce mi-a mai plăcut, este că dacă încărcăm căștile în dock pentru circa 10 minute, căștile îți pot oferi până la 4 ore de utilizare, și chiar atât a și durat în testele mele.
Software
Legat de software, bănuiesc că deja știți că Huawei are o aplicație dedicată pentru device-urile audio, numită AiLife pe care o putem instala pe orice telefon cu Android sau iOS.









Ce-mi place la ea, este că ai la îndemână toate setările posibile care să-ți ofere un sunet mai calitativ, de la prioritizarea calității sunetului sau a conexiunii, egalizator personalizat sau prestabilit cu amplificarea bass-ului, a înaltelor, a vocii, sau chiar Hi-Fi Live, 4 niveluri de intensitate a anulării zgomotului de fundal, dar și posibilitatea de a modifica gesturile căștilor.
Pentru că da, căștile dispun de gesturi tactile pentru volum mai tare sau mai încet prin glisarea degetului pe cască, pauză sau play prin două atingeri, schimbarea melodiei prin trei atingeri, și așa mai departe (și pot să spun că reacțiile la comenzi sunt foarte precise).
Sunet
Despre sunet, ce pot să spun este că-i unul foarte bun și calitativ chiar și în locuri zgomotoase. Mai ales cu ANC-ul activat pe Ultra, simți că în jurul tău este cu adevărat liniște. Înaltele sunt prezente, bass-ul este îndeajuns chiar pe modul implicit (nu mai zic dacă modificăm egalizatorul cu bass-ul la maxim), convorbirile sunt clare de ambele părți și chiar se descurcă bine.

Ce-mi place la ele este că Huawei a păstrat forma căștilor, făcând ca pe perioade lungi de utilizare să-ți ofere un confort plăcut, să nu-ți cadă din urechi în timp ce alergi, și vin cu certificare IP54 pentru apă și praf (deci, nu vă faceți griji în privința transpirației).
În schimb, ce mi-ar fi plăcut, este un volum puțin mai puternic, dar acum depinde de preferințele fiecăruia.
Concluzie
Pe scurt, ca o concluzie despre noile căști Huawei FreeBuds 6i, le văd potrivite pentru persoanele care-și doresc un ANC foarte bun chiar și în spații precum mijloace de transport în comun, avion, birou și așa mai departe (pentru că sunt cu 2,4 ori mai eficiente decât varianta anterioară), oferă o autonomie mare, sunt ușoare și confortabile la urechi încât să le folosești multe ore continuu, sunetul este unul calitativ, cu înalte, medii și bass prezent, și dacă le comandați până pe 30 iunie, beneficiați de un discount de 50 lei din prețul afișat (ceea ce este un preț bun pentru ceea ce oferă).
În schimb, ce mi-ar fi plăcut să aibă, lucru pe care l-am menționat și la varianta anterioară, dar e de înțeles pentru prețul pe care-l au, este încărcarea wireless. În rest, mi se par o pereche de căști grozave.
