Noile dispozitive lansate de Samsung sunt: Galaxy Z Fold 6, Z Flip 6, Galaxy Watch 7, Watch Ultra, Galaxy Ring și căștile wireless Buds3 și Galaxy Buds3 Pro.
După cum probabil știți, Samsung a lansat de curând noile lor telefoane pliabile, alături de Galaxy Buds3 și Galaxy Buds3 Pro, precum și smartwatch-uri, dar și un inel Galaxy Ring.




Eu scriu acest material la câteva zile după lansarea acestora, fiindcă m-a prins puțin în offside.
Pe scurt, sunt deja plecat în concediu și aceasta este situația: îl scriu astăzi, în caz că nu ați reușit să aflați toate lucrurile de care trebuie să știți până acum și poate veți descoperi alte informații pe care nu le-ați primit.
Așadar, ce s-a lansat? Ei bine, Samsung a trecut la noua lor generație de telefoane pliabile, respectiv avem Galaxy Z Fold 6 și Galaxy Z Flip 6. Două noi modele cu îmbunătățiri decente pe partea exterioară comparativ cu generația anterioară.
Samsung Galaxy Z Fold 6
Mai pe scurt, avem un aspect mai pătrățos, care pare să arate mai complet, dar totuși par mai incomode de ținut în mână.


M-am obișnuit cu modelul de la Motorola, razr 50 Ultra, unde marginile exterioare sunt rotunjite, făcându-l mai confortabil de ținut în mână, însă nu pot să nu remarc o diferență de confort între cele două.


Noile generații de pliabile sunt mai subțiri și dispun de cele mai rezistente protecții. Astfel, avem cele mai ridicate clase de rezistență, precum Armor Aluminum și Corning Gorilla Glass Victus 2.


Un alt feature îmbunătățit la exterior este balamaua, fiind mai rigidă și având avantajul că o poți poziționa în orice unghi dorești, având mai puține componente la interior.
La interior, avem o performanță demnă de un telefon flagship, respectiv Snapdragon 8 Gen 3 pentru Galaxy, fiind cel mai avansat procesor mobil de la Snapdragon de până acum, și cea mai mare cameră de vapori pentru o performanță mai ridicată.


Acesta vine cu 12GB RAM și cu 3 variante de spațiu de stocare: 256GB, 512GB și 1TB.
Pe partea de display, avem un ecran principal de 7,6 inch, AMOLED dinamic 2X, ecran Infinity Flex cu un refresh rate adaptiv de 120 Hz, iar ecranul frontal are 6,3 inch și este HD+, cu afișaj dinamic AMOLED 2X și rată de refresh adaptivă de 120 Hz.


Pe partea de autonomie, sunt puțin dezamăgit, deoarece dispune de o baterie de 4.400 mAh, ceea ce nu cred că va avea o durată mare de utilizare. Vom vedea la review.
Caracteristicile AI au fost perfecționate și adaptate pentru dispozitivele pliabile. Printre acestea se numără modul de interpretare pentru traduceri în timp real, capabil să afișeze ambele părți ale unei discuții pe fiecare ecran.
La capitolul camere, avem pe față un senzor de 10 megapixeli, iar sub ecran există o cameră de 4 megapixeli, utilizabilă în principal pentru video call-uri.






Pe spate, regăsim 3 senzori: o cameră wide de 50 megapixeli, o cameră telephoto de 10 megapixeli și o cameră ultra-wide de 12 megapixeli, care pot fi folosiți și pentru selfie-uri.
Samsung Galaxy Z Flip 6
Noul Galaxy Z Flip 6 păstrează același procesor puternic de la Snapdragon. Dispune pentru prima dată de o cameră de vapori, 12GB RAM și două variante de spațiu de stocare: 256GB și 512GB.


Samsung Galaxy Z Flip 6 utilizează procesorul Snapdragon 8 Gen 3, același chipset prezent și în modelul de vârf Galaxy S24 Ultra.


Funcțiile AI includ răspunsuri sugerate pentru mesaje text disponibile pe ecranul exterior Flex și un mod de interpretare care oferă traduceri în timp real pe ambele ecrane.
La capitolul ecrane, avem un ecran principal de 6,7 inch FHD+, AMOLED dinamic 2X, 120 Hz adaptiv și ecran Infinity Flex, iar ecranul frontal Flex este un Super AMOLED de 60 Hz, de 3,4 inch.


Mi se pare încă mic comparativ cu ce am văzut la Motorola razr 50 Ultra, unde era pe întreaga suprafață a telefonului, măsurând 4 inch. Deși se zvonea că ecranul exterior va fi mai mare, acesta rămâne tot la 3,4 inch, dar în schimb Samsung a realizat o reproiectare pentru ca Flip-ul să fie mai subțire când este închis.
Pe partea de foto, avem senzorii principali formați dintr-un wide de 50MP și un ultra-wide de 12MP, iar la interior, regăsim un senzor wide de 10MP.


Totuși, mă bucură faptul că senzorul principal al Galaxy Z Flip 6 a fost îmbunătățit la 50MP, față de modelele anterioare care foloseau un senzor de 12MP.
În ceea ce privește autonomia, și aici aș fi preferat o baterie mai mare față de cei 4000 mAh cu care vine. Vom vedea în recenzia lui cât de eficientă este în utilizarea sa zilnică.
Samsung Galaxy Buds3 și Galaxy Buds3 Pro
Noile căști wireless Galaxy Buds3 și Buds3 Pro au un design complet nou.
Sunt primele modele ale companiei cu „tije”, asemănătoare cu AirPods de la Apple. Galaxy Buds 3, succesorul Galaxy Buds Live, sunt disponibile în alb sau argintiu și au un design similar cu AirPods standard.




Când vine vorba despre utilizarea lor prin gesturi, Buds 3 oferă o potrivire confortabilă și funcții de control prin ciupire și glisare pentru ajustarea volumului.
Acestea mai dispun de detectoare de urechi care opresc automat redarea când sunt scoase și o reiau când sunt puse înapoi.
Cu un singur driver dinamic de 11mm, calitatea sunetului este bună pentru căști deschise premium, dar mai slabă decât cea a Buds 3 Pro.
Iar în privința autonomiei, aceștia spun că bateria durează până la 6 ore fără ANC și 5 ore cu ANC activat.
Galaxy Buds 3 Pro sunt modelul de top, disponibile tot în alb și argintiu, dar cu diferențe cheie față de Buds 3.


Acestea sunt căști cu izolare a zgomotului și vin cu vârfuri de diferite dimensiuni pentru o etanșare optimă. Au ANC adaptiv și mod transparență, iar driverele duble (un driver dinamic de 10mm și un tweeter planar) oferă un sunet mai clar.
Bateria lor durează până la 7 ore fără ANC și 6 ore cu ANC activat.
Ambele modele sunt rezistente la apă și praf (IP57), au Bluetooth 5.4 și suportă audio LE și Auracast.


Pentru utilizatorii Galaxy, căștile oferă împerechere automată și comutare audio între dispozitive Galaxy, iar codec-ul Samsung Seamless permite streaming audio de înaltă rezoluție.
Ce m-a surprins a fost funcția Interpreter din Galaxy AI care traduce în timp real prin intermediul lor.
Samsung Galaxy Ring
Samsung Galaxy Ring este primul inel inteligent al Samsung, care va colecta date esențiale despre sănătate, cum ar fi somnul, ritmul cardiac, oxigenul din sânge, temperatura pielii și activitatea fizică, oferind informații prin inteligență artificială în aplicația Samsung Health.
Galaxy Ring se pregătește să fie un rival important pentru Oura Ring, actualul lider de piață și unul dintre cei mai buni trackeri de fitness.
Va fi necesar un smartphone Samsung pentru a utiliza Galaxy Ring, în timp ce Oura Ring este compatibil atât cu Android, cât și cu iPhone.
Samsung Galaxy Watch 7
Noul Samsung Galaxy Watch 7 a fost lansat și seamănă perfect cu Galaxy Watch 6.
Totuși, au fost aduse îmbunătățiri notabile la procesor, senzorii holistici, capacitatea de stocare și antena GPS.
Din punct de vedere al designului, Galaxy Watch 7 nu diferă aproape deloc de modelul anterior, ceea ce nu este surprinzător având în vedere istoricul acestei serii.
Dacă dorești o schimbare majoră, varianta Galaxy Watch Ultra, cu prețul său mai mare, este cea mai bună alegere din seria nouă a lui Samsung.
Galaxy Watch 7 este primul smartwatch de la un producător important care are detectarea apneei în somn aprobată de FDA.
Monitorizarea somnului este mai avansată, luând în considerare noi factori precum mișcarea în pat și timpul necesar pentru a adormi.
Utilizatorii beneficiază de un nou scor zilnic de energie, bazat pe o varietate de metrici de sănătate și fitness monitorizați. De asemenea, utilizatorii primesc sfaturi de wellness personalizate și pot crea rutine de antrenament personalizate, care includ mai multe activități.
Samsung Galaxy Watch Ultra
Noul Galaxy Watch Ultra este vedeta seriei de ceasuri.
Acesta vine cu o carcasă din titan rezistentă la zgârieturi, dispune de o rezistență la apă până la 100 de metri și o durată de viață impresionantă a bateriei, oferind capacități avansate de monitorizare a sănătății și fitness-ului.


Ce m-a surprins este faptul că vine echipat cu procesorul Exynos W1000, oferind o performanță de trei ori mai rapidă și cu 30% mai eficientă decât generația anterioară.

Designul său include o carcasă pătrată de 47mm, trei butoane fizice și un ecran rotund AMOLED de 1,5 inch cu o luminozitate de până la 3.000 de niți.
Galaxy Watch Ultra are un buton rapid personalizabil și este construit mai degrabă pentru aventuri extreme, fiind certificat să funcționeze la altitudini extreme.


Bateria de 590 mAh oferă peste patru zile de autonomie în modul de economisire a energiei și până la 40 de ore în timpul exercițiilor cu GPS activat. Totuși, nu pot confirma acest lucru până nu îl voi testa.
Senzorul BioActive Health, aprobat de FDA, detectează apneea în somn și oferă informații despre sănătatea metabolică și compoziția corporală.
Utilizatorii primesc un scor zilnic de energie bazat pe AI și sfaturi personalizate de wellness.
Ce trebuie să știți este că Galaxy Ultra este primul smartwatch Android lansat cu Wear OS 5 și suportă monitorizarea activităților multisport complexe.
Sperăm să revin curând cu recenzia celor prezentate în acest articol.