Ce mi-a plăcut și ce aș vrea să îmbunătățească la Huawei MateBook D16
Prima dată când am avut ocazia să-l „butonez” a fost atunci când s-a lansat în Istanbul, și nu oriunde în Istanbul, ci tocmai la Volkswagen Arena.
Iar de la marea lansare și până acum câteva săptămâni, am așteptat cu nerabdare să-l testez în adevaratul sens al cuvantului.
Ei bine, într-un final a ajuns și pe la noi prin redacție cu scopul de a-i face o recenzie video corespunzătoare, dar și un articol scurt și la obiect.
Însă, oare acum că l-am testat mai intens și am văzut cât de capabil este, să-mi fi schimbat impresia despre el?
Impresia mea a fost exact cum m-am așteptat să fie, mai exact 90% a fost bună, iar 10% am fost puțin dezamăgit. De ce?
Huawei MateBook D16 este un laptop de ultimă generație, cu un design elegant și performanță puternică. Acest laptop oferă o experiență de vizionare premium cu un ecran de 16 inchi și rezoluție 1920×1080.
Dispune de un procesor Intel® Core™ i7-12700H cu o frecvență de până la 4.70 GHz, 16 GB RAM și un SSD de 512 GB pentru performanțe rapide și fiabile.
Unul dintre punctele forte ale laptopului este durata lungă de viață a bateriei, care poate dura până la nouă ore la o singură încărcare. Acest lucru îl face ideal pentru călătorii sau pentru utilizare în afaceri.
În plus, MateBook D16 are și un sistem de sunet surround stereo cu o calitate a sunetului clară și puternică. Laptopul este echipat și cu un cititor de amprente pentru un acces mai sigur și mai rapid la sistem.
Dezavantaj, unul dintre punctele slabe ale acestui laptop este prețul relativ ridicat.
Una peste alta, Huawei MateBook D16 este un laptop de ultimă generație, cu un design elegant și performanțe puternice.
Cu o durată lungă de viață a bateriei și sunet surround stereo, acest laptop este excelent pentru călătorii sau pentru afaceri.
Alte câteva dezavantaje cu care vine noul MateBook D16 sunt:
- lipsa slotului pentru Card SD (noi, creatorii de conținut, folosim foarte des un astfel de slot pentru transferarea fișierelor, iar lipsa acestuia înclină destul de mult balanța în a nu-l achiziționa);
- lipsa luminozității putenică a ecranului (dacă îl utilizezi în aer liber, sau într-o încăpere destul de luminată, îți va fi puțîn cam greu să vezi ecranul);
- lipsa mufei de rețea RJ45 (asta pentru încărcarea clipurilor pe platformele de Social Media la o viteză mare. În felul acesta, ne vom baza pe rețeaua wifi).
Cu toate acestea, prețul său relativ ridicat si poate fi o slăbiciune pentru unii utilizatori.