Studiu Huawei: Ceasurile inteligente sunt cheia unei vieți mai sănătoase?

Mihai Jeliu
Mihai Jeliu - Tech Reviewer
2 Min Citire

Ipsos și HUAWEI au colaborat într-un amplu studiu destinat explorării gradului de conștientizare, atitudinilor și comportamentelor europenilor referitoare la sănătate.

Rezumatul studiului de sănătate european Huawei din 2023

Concluzii generale

Majoritatea cetățenilor europeni (91%) doresc să își îmbunătățească cel puțin un aspect al stilului lor de viață legat de sănătate (cele mai frecvente priorități sunt reducerea stresului, menținerea greutății corecte, alimentația sănătoasă, asigurarea unui somn adecvat și exercițiile fizice zilnice).

În medie, utilizatorii de ceasuri inteligente din Europa sunt cu 51% mai informați în privința parametrilor cheie de sănătate, în comparație cu cei care nu folosesc un smartwatch.

Concluzii specifice pentru România

  • 95% dintre români spun că și-ar dori să facă cel puțin o schimbare legată de sănătate în stilul lor de viață.
  • 88% dintre români au cel puţin un simptom legat de o deteriorare a bunăstării lor fizice sau psihologice, cele mai întâlnite fiind gestionarea stresului, problemele cu relaxarea și tulburările de somn.
  • Doar 34% dintre români fac mișcare zilnic.
  • 39% dintre români suferă din cauza stresului, cel mai ridicat procent dintre toate țările analizate.
  • 30% dintre români dețin un smartwatch, iar dintre cei care au unul, 59% îl folosesc regulat.

Impactul ceasurilor inteligente

În medie, utilizatorii de ceasuri inteligente din Europa sunt cu 51% mai conștienți de măsurătorile țintă pentru parametrii esențiali de sănătate, în comparație cu cei care nu le folosesc.

Datele în rândul utilizatorilor de smartwatch-uri din România arată că 52% dintre utilizatori și-au îmbunătățit rutina de exerciții fizice, 43% au început să acorde prioritate obiceiurilor de somn, iar 39% au început să facă și mai multe exerciții fizice.

Utilizatorii de ceasuri inteligente iau în serios notificările referitoare la sănătate, iar 74% dintre ei caută sfaturi atunci când primesc o alertă referitoare la indicatorii de sănătate anormali.

O proporție impresionantă de 87% dintre utilizatorii de smartwatch-uri au adoptat noi obiceiuri de viață sănătoase, pe baza informațiilor furnizate de dispozitivele lor, cu o medie de două schimbări per utilizator.

Distribuie acest articol
Tech Reviewer
Urmăriți:
Pasionat de gadget-uri, tehnologii noi și jocuri pe mobil. Cu o experiență de peste 9 ani în domeniul tehnologiei, ofer informații precise și corecte pentru pasionații de inovație digitală.
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *