realme 11 Pro+: Design premium, ecran curbat OLED, cameră de 200 MP și încărcare rapidă de 100W
Fiți atenți! Spatele noului realme 11 Pro+ este din piele ecologică cu cusături la vedere, are un ecran curbat OLED cu tehnologie HDR10+, o rată de reîmprospătare de 120Hz, sunet stereo Dolby Atmos, încărcare rapidă de 100W cu încărcător inclus în pachet, senzor de 200 MP Isocell HP3 SuperZoom de la Samsung, zoom optic 4X, funcție de autozoom cu AI, o baterie de 5.000mAh, 12 GB RAM, 512 GB spațiu de stocare, are conectivitate 5G și este Dual SIM.
Acum întrebarea este, ce preț credeți că are noul realme 11 Pro+ pe care-l vom vedea în acest material? Lăsați-mi un comentariu înainte să vedeți acest articol/material video de mai jos.
Vă recomand să vizionați clipul video de mai sus.
Unboxing
În primul rând, hai să vedem ce regăsim în pachet.
- telefonul (avem cusături fine de culoare albă de jos până sus, piele ecologică al cărei design este realizat în colaborare cu un designer de la Gucci pe nume Matteo Menotto, un model de fermoar care străbate lungimea telefonului, modulul camerei principale este de culoare neagră ieșind foarte frumos în evidență cu aceste detalii fine de culoare roz aurie, spatele și ecranul sunt curbate la margini pentru un confort mai bun cu o singură mână, iar cadrul, ce-i drept din plastic, este într-o culoare roz aurie care arată cu adevărat superb pe acest telefon);
Sunt încântat că unele companii încă mai adaugă în pachetul telefonului toate accesoriile de care am avea nevoie. Aș dori să văd același lucru și de la celelalte branduri.
Design și Construcție
Despre design, voi spune încă o dată că arată superb și are o mulțime de detalii care îl fac să arate bine din toate unghiurile. Dar, odată cu acest design cu eco-piele pe spate și plăcută la atingere, avem avantaje, dar și dezavantaje.
În primul rând, pe lângă aspectul premium pe care îl aduce telefonului, eliminarea urmelor de amprente și confortul ridicat când este ținut în mână, acesta nu are protecție împotriva apei. Deci, mare grijă la piscină sau în ploaie.
Ce mi-a mai plăcut la el este combinația de culori alb și roz aurie. Respectiv, spatele cu cusăturile albe și cadrul, împreună cu marginile modulului de cameră de culoare roz aurie, chiar arată bine.
Pe partea de jos regăsim un difuzor, o mufă USB-C 2.0 și un slot pentru cartelele SIM.
Pe partea de sus, avem un al doilea difuzor Dolby Atmos pentru un sunet stereo cu o calitate audio foarte bună și un microfon pentru anularea zgomotului de fond. Iar pe lateral, avem poziționate confortabil butoanele de volum și power.
Cadrul din plastic este foarte subțire și rotunjit la îmbinarea cu spatele și sticla de pe față, încât îl face foarte confortabil.
Un alt lucru care-l face interesant este posibilitatea de a-l utiliza cu o singură mână și greutatea redusă pe care o are, de doar 183g.
Display
Un alt aspect la care stă foarte bine este partea de display.
Avem un ecran curbat AMOLED cu o rată de reîmprospătare de 120Hz adaptabilă, tehnologie HDR10+, un power dimming de 2160 Hz pentru o protecție mai mare a ochilor, o luminozitate mare de 950 nits în peak, o rezoluție FHD+ și o diagonală de 6,7 inch cu un raport ecran-corp de 93,65%.
Asta înseamnă că + are cel mai mare procent de ecran corp din istoria telefoanelor Realme. Și este adevărat, are un ecran mare, culorile reproduse sunt vibrante, sharp, un negru intens și o luminozitate foarte bună chiar și atunci când este folosit în lumina soarelui.
Asta pentru că telefonul mai dispune și de posibilitatea de a amplifica culorile în timpul videourilor, dar și posibilitatea de a alege din modurile de culori gamut P3, Pro, Cinematic sau strălucitor.
Unghiurile de vizualizare sunt bune, îmi place că ecranul nu este foarte curbat încât să-l atingem din greșeală când îl utilizăm cu o singură mână și că pe el regăsim un mic punch hole pentru camera selfie, fără să ne obstrucționeze prea mult atunci când vizionăm un clip sau ne jucăm vreun joc.
În schimb, senzorul de amprente care se află pe display nu este printre cele mai rapide pe care le-am văzut și este poziționat cam jos, încât te vei întinde puțin ca să-ți scanezi buricul degetului. Dar în schimb, îți poți monitoriza pulsul cu ajutorul lui.
Performanță și Specificații
Ei bine, dacă ar fi să-mi fi spus mie cineva că un telefon midrange poate avea un astfel de design, un ecran atât de bun, să vină cu următoarele specificații și să coste doar atât, n-aș fi crezut că este adevărat.
Mai exact, avem un procesor MediaTek Dimensity 7050 5G pe 6 nm, care este aproape la fel de eficient ca și Qualcomm Snapdragon 888, doar că cel de pe acest model este mai bun pe zona de baterie și durata de viață a acesteia.
Un GPU Mali-G68, unde aici cred că s-ar fi putut face ceva mai bine. 12 GB RAM, cu posibilitatea de a o mări cu încă 12 GB RAM virtuali, un spațiu de stocare de 512 GB, unde modelul de față poate avea și variante de 1 TB spațiu de stocare.
NFC la 360 de grade cu o suprafață de citire mai mare cu 40%, Bluetooth v5.2, Tactical Engine 2.0 pentru o experiență mai bună în jocuri, realizarea pozelor sau de a scrie la tastatură, antena Matrix 2.0 pentru un semnal mai bun și o latență mai mică, sunet stereo cu tehnologie Dolby Atmos care se aude foarte bine, chiar și atunci când volumul este dat la maxim, și o baterie de nu mai puțin de 5.000 mAh, care se poate încărca la 100W.
Este surprinzător să regăsești o baterie cu o capacitate atât de mare pe un device atât de subțire și ușor.
Și ce este mai surprinzător este că telefonul vine cu un AI cu diferite scene, cum ar fi modul extreme cold, protecția la încărcare pe termen lung, anti-îmbătrânirea bateriei, cât și 38 de niveluri de protecție pentru încărcarea la o astfel de putere.
În testele benchmark precum Geekbench 6, telefonul a obținut un scor de 948 puncte în single core și 2383 puncte în multicore. În testul Wild Life Extreme din 3D Mark, telefonul a obținut un scor maxim de 638 puncte, cu o stabilitate foarte bună de 99,1% și o temperatură excelentă pe întreaga durată a testării.
Pe hârtie, telefonul, la capitolul specificații, pot spune că totul este verde și frumos, însă în practică, în aceste teste sintetice, cred că s-ar fi putut obține rezultate mai bune. Și aici menționez că testele de genul pot dura ore întregi, unde procesorul și GPU-ul sunt solicitați la maxim.
În schimb, în jocuri, nu vei observa asta, pentru că telefonul se descurcă fără probleme chiar și la cele setate cu grafică la maximum. În plus, pentru o performanță suplimentară, poți activa oricând modul Performance Mode, care îi oferă telefonului un impuls în jocuri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență posibilă.
Software
Telefonul vine din fabrică cu Android 13, cu o interfață realme UI 4.0, care aduce destule îmbunătățiri și funcții care mi-au plăcut, iar altele mi-au displăcut.
În primul rând, tranzițiile și slide-urile par mai fluide și mai precise. Interfața este una simplă și user-friendly.
Îmi place că vine cu o varietate mare de tranziții, posibilitatea de a schimba culorile iconițelor, forma lor, dimensiunea scrisului, gesturile, animațiile la notificări, amprenta sau încărcare și fel de fel de personalizări pentru capturi de ecran, multitasking, side panel și așa mai departe.
Deci, dacă căutați un telefon pe care să vă puneți amprenta în modul în care arată, acesta poate fi o alegere bună.
Mi-a plăcut că se mișcă foarte bine, fără sacadări sau erori în tranziții, și totul merge precum spun americanii „butterfly smooth”. Numai că, și de această dată regăsim o mulțime de aplicații și jocuri preinstalate, și când spun o mulțime, înseamnă că sunt exagerat de multe.
Efectiv, nimeni nu-și dorește să stea și să le dezinstaleze odată ce-și cumpără un astfel de telefon.
Autonomie
În schimb, pe partea de autonomie, telefonul stă foarte bine. Și anume, vine cu o baterie de 5.000 mAh care se poate încărca cu adaptorul de 100W din pachet în circa 25 de minute de la 0 la 100%, iar în doar 3 minute, telefonul se încarcă cu până la 17%.
Iar asta se datorează adaptorului de 100W cu GaN, adică nitrid de galiu, care îi permite o disipare mai eficientă a căldurii în timpul încărcării, plăcii de bază din interior care permite o încărcare mai eficientă și rapidă, precum și chipsetului SUPERVOOC S care gestionează mai bine încărcarea.
În testele de autonomie cu ecranul pornit până la un procent de 20%, telefonul a reușit să funcționeze continuu timp de 17 ore și 37 de minute, putând astfel să funcționeze până la epuizarea bateriei timp de până la 20 de ore. Deci, stă foarte, foarte bine.
Producătorul ne mai informează că bateria telefonului va rezista până la 1600 de cicluri de încărcare.
Foto/Video
Ei bine, atuul acestui telefon este, bineînțeles, camera, deoarece vine cu foarte multe tehnologii astfel încât rezultatele să fie foarte bune atât pe timp de zi, cât și pe timp de seară.
Și anume, dispune de un senzor de 200 MP ISOCELL HP3 SuperZoom de la Samsung, cu un f/1.7, 23mm (wide) cu stabilizare optică a imaginii, cu un zoom de 4X și tehnologia Tetra2Pixel care face un binning de 4 în 1 sau 16 în 1 pentru fotografii mai luminoase în locurile întunecate.
Exemple de poze în video.
Ba mai mult, mai dispune de Auto-ZOOM, astfel încât telefonul detectează instant zona pe care s-a făcut focusul și face un zoom pe ea și urmărește subiectul, o stabilizare în video-uri foarte bună datorită tehnologiei Super Optical Image Stabilization, dar, din păcate, îți va schimba rezoluția din 4K în 1080p, și un procesor de imagine care optimizează calitatea imaginii, anti-tremur și viteza de fotografiere.
Trebuie să recunosc că, pentru prețul pe care-l are, vine cu destulă tehnologie în zona de foto.
Tot pe spatele lui regăsim un senzor de 8 MP, f/2.2, 16mm, cu o deschidere de 112 grade ultra-wide, și un al treilea senzor de 2 MP, f/2.4 care este macro.
Telefonul mai vine cu moduri de fotografiere în street mod care îți permite să schimbi lentilele precum ca pe o cameră mirrorless, rezoluție ridicată unde va face poze cu senzorul de 200 MP sau de 50 MP cu acel binning de mai devreme, mod înstelat, poze macro și diferite filtre de culori.
Imaginile pe timp de zi mi se par destul de bune, uneori prea saturate față de realitate, aici vedeam în general la telefoanele Samsung unde saturau foarte mult culorile.
Contrastul este bun, imaginile sunt sharp, diferențele de culori dintre modul ultrawide și până la 4X sunt vizibile pe zona de culori și contrast, și mi-ar fi plăcut ca prin AI să le facă cât de cât apropiate între ele.
Efectul de bokeh este intens și calitativ, în sensul că diferența dintre subiect și fundal este realizată corect. Viteza de fotografiere este rapidă și, per total, pe timp de zi, rezultatele pot spune că sunt destul de bune.
Pe timp de seară, imaginile nu se numără printre cele mai strălucite pe care le-am văzut. Asta pentru că am testat telefoane în același segment de preț care ofereau rezultate pe timp de seară chiar mai bune decât acesta.
Chiar dacă culorile sunt bune, contrastul este OK, timpul de realizare este rapid, efectul de bokeh este bun, uneori imaginile mi se par exagerate în luminozitate, făcându-le supraexpuse uneori, iar detaliile din poze se pierd din cauza faptului că sunt prea exagerate în sharpness și procesare din partea AI-ului.
Deci, pe timp de zi sunt destul de încântat de rezultatele obținute, în schimb, pe timp de seară nu sunt atât de surprins.
Pe partea de video, culorile mi se par bune, focalizarea este rapidă, contrastul este bogat și echilibrează bine atunci când există o lumină prea puternică sau o zonă întunecată, cu ajutorul HDR-ului. Cu toate acestea, stabilizarea la rezoluția 4K lipsește complet.
În schimb, la 1080p arată foarte bine, dar trebuie să faci un compromis în ceea ce privește rezoluția.
Pe timp de seară, culorile sunt la fel de bune, imaginile sunt sharp și luminoase, dar apare noise în imagine. Stabilizarea la rezoluția 4K lipsește și o poți folosi doar la 1080p, unde, automat, diferențele de detalii vor fi vizibile din cauza rezoluției mai mici.
Apoi, pe camera selfie, regăsim un senzor de 32 MP, f/2.5, 22mm, destul de wide încât să încapă un grup de oameni lângă tine.
Ce aș putea spune despre camera selfie este că pe timp de zi imaginile mi se par reușite și cu culori aproape de realitate. Pozele sunt sharp, vibrante, efectul de bokeh din modul Portret este destul de reușit, cu o decupare a fundalului foarte lină.
Sunt echilibrate corespunzător când te afli într-o lumină puternică și, per total, pe timp de zi, imaginile mi se par foarte reușite.
În schimb, pe timp de seară, nu aș putea spune același lucru, deoarece uneori mi se par că imaginile sunt cam albicioase (aici țin să precizez că senzorul șters). Culorile lipsesc în comparație cu cele de pe timp de zi și efectiv, nu sunt atât de vibrante precum mă așteptam.
La capitolul video, telefonul poate filma maxim în 1080p, dar aici ne putem bucura de o stabilitate mult mai bună. Însă apar și noise și artefacte; puteți vedea exemplele din clipul video de mai sus.
Concluzie
Ca o concluzie despre realme 11 Pro+, acest telefon dispune de o configurație bună pentru jocuri cu grafică la maxim. Are un design superb, cu spate din piele ecologică și cusături elegante.
Ecranul redă imagini superbe și viu colorate, iar sunetul beneficiază de tehnologia Dolby Atmos. Bateria este generoasă și se încarcă rapid la 100W.
Camera oferă rezultate excelente pe timp de zi, iar telefonul este compact și ușor de utilizat cu o singură mână. Prețul este foarte atractiv.
În ceea ce privește minusurile, ar fi fost ideal ca imaginile și clipurile pe timp de seară să fie mai bine optimizate, să nu existe aplicații și jocuri preinstalate și să beneficieze de protecție împotriva apei.
În rest, acesta este cu siguranță un telefon must-have.