Acer Swift Go de 16 inch – Review: Un laptop portabil care nu dezamăgește

Mihai Jeliu
Mihai Jeliu - Tech Reviewer
10 Min Citire
Acer Swift Go de 16 inch – Review: Un laptop portabil care nu dezamăgește
7.8 Alegere bună
Acer Swift Go
Vezi preț aici

Am testat noul Acer Swift Go – află ce impresie mi-a lăsat după utilizare

Dacă ești în căutarea unui laptop care să fie portabil, să dispună de un ecran generos, să aibă destule porturi, să se poată conecta la un monitor, dar și să ofere o performanță bună pentru office și editare foto/video, ei bine, urmărește acest articol sau clip video de mai jos, fiindcă este posibil ca modelul de 16 inch să fie potrivit nevoilor tale.

Design și Construcție

Ceea ce mi-a plăcut la laptop-urile Acer este faptul că aceștia folosesc destul de des aluminiul pentru a le face mai robuste și de a avea un aspect premium.

Si sincer, acest Acer Swift Go 16 SFG16-71-75FJ a reușit să îndeplinească aceste criterii, incat recunosc că arată și se simte foarte bine (iar pentru a mă convinge de calitatea construcției, i-am testat puțin flexibilitatea și nu am auzit niciun sunet de scârțâit, sau să fie prea flexibil datorită materialelor și a construcției solide).

Pe lângă toate acestea, pot să recunosc că este un laptop destul de portabil datorită grosimii de 1,8 cm și greutății sale reduse de aproximativ 1,6 kg.

Un alt lucru ingenios pe care îl vei regăsi la acest model este faptul că atunci când se realizează deschiderea capacului, laptopul se va ridica pentru o ventilare mai bună, astfel încât aerul să poată circula sub el.

În plus, modelul de față este echipat cu două ventilatoare silențioase, astfel încât temperatura să fie optimă chiar și în sarcini mai solicitante, precum jocuri, editare video sau conectarea la un monitor extern. Totuși, în unele situații, zona exterioară a laptopului a atins temperaturi de aproape 50 de grade.

Aceste valori destul de ridicate au fost înregistrate în taskuri mai solicitante, cum ar fi exportarea sau editarea clipurilor video. În rest, laptopul a menținut o temperatură rezonabilă.

În materie de design, mi-a plăcut faptul că de această dată logo-ul Acer a fost mutat în zona de sus a capacului. Este minimalist, fără accente sau lumini RGB, deoarece este un laptop dedicat unei anumite nișe de utilizatori, fără pasiuni în domeniul gaming-ului.

Tastatura iluminată are taste destul de mari și spațiate între ele, ceea ce oferă o experiență excelentă de tastare, iar apăsarea lor este una silențioasă si moale, cu o cursa scurtă de apăsare de 0,9mm, dispune de o tastatura numerica unde tastele sunt un pic mai mici decât restul celor iluminate, butonul pentru power are rol si de senzor de amprente.

Trackpad-ul este de dimensiuni destul de mari cu 5 puncte de atingere, poziționat în centru, care este destul de responsiv la atingere, dar este puțin zgomotos la apăsare, iar ecranul se poate deschide până la un unghi de 165 de grade.

Display

Una dintre caracteristicile prin care se remarcă acest laptop este ecranul său de 16 inch, cu margini foarte subțiri, având un raport ecran-corp de 90%.

\Singura latură vizibil mai groasă este cea de sus, unde se regăsește camera cu o rezoluție de 1440p, fiind peste majoritatea competitorilor, unde, calitatea sa este una destul de bună chiar și într-o încăpere mai puțin luminoasă.

Modelul nostru vine cu un panou OLED foarte luminos, chiar și în lumina soarelui, și deși este un ecran lucios, mi-as fi dorit sa fie unul mat.

Ecranul are o rezoluție de 3,2K, un timp de răspuns de 2 ms, un aspect de 16:10, o rată de reîmprospătare de 120 Hz, tehnologie HDR10 și certificare TUV pentru nivelul scăzut de albastru.

Avantajul acestui panou constă în nivelul ridicat de coloristică datorită acoperirii complete a spectrului de culori DCI-P3 100%, ceea ce este de mare ajutor în cazul editării diferitelor imagini sau video-uri în programe de editare, asigurând culori precise.

Acer Swift Go de 16 inch – Review: Un laptop portabil care nu dezamăgește

Culorile sunt cu adevarat vibrante, un negru intens, un contrast bogat, imaginile sunt sharp, iar orice conținut reprodus pe acest ecran, se vede cu adevărat superb din orice unghi l-ai privi.

Conectivitate

În materie de porturi, nu aș putea spune că stă foarte bine la acest capitol, deoarece pe un laptop, niciodată nu sunt suficiente.

Mai exact, pe latura stângă avem două porturi USB-C Thunderbolt 4 cu PowerDelivery și DisplayPort putând astfel să conectezi chiar și cu până la două monitoare externe, un port HDMI și un USB 3.2 gen 1, iar pe latura dreaptă regăsim un cititor de carduri microSD, un jack de 3.5 mm, o mufă USB 3.2 gen 1 și un slot Kensington Lock.

Specificații și Benchmark

Modelul de față vine echipat cu procesorul Intel Core i7-13700H din a 13-a generație, cu 14 nuclee la 2,4 GHz, 16 GB RAM LPDDR5, un SSD de 1 TB pentru stocare, o placă grafică integrată Intel Iris Xe, conectivitate Wi-Fi 6E, Bluetooth v5.1 și două difuzoare surround cu tehnologie DTS care se aud destul de tare și acceptabil când volumul este dat la maxim.

În testele benchmark cu laptop-ul setat pe mod performanță, procesorul a reușit să obțină un scor destul de bun atât în single-core, cât și în multi-core, menținând o temperatură suficient de bună pentru a nu avea fluctuații în performanță pe durata testării, reușind astfel să se poziționeze destul de sus în clasament.

În ceea ce privește GPU-ul, nu pot spune că a obținut rezultate extraordinare, însă a menținut o fluiditate în randarea testelor grafice, obținând la fel si el un scor bun.

Nici în ceea ce privește stocarea, laptopul nostru nu s-a descurcat rău, obținând viteze destul de mari la scriere și citire.

Dacă te-ai gândit să-ți alegi acest laptop pentru editarea video-urilor în Adobe Premiere, ei bine, pot să spun că se descurcă bine, cu toate că nu este un laptop dedicat editării video sau gaming-ului, însă este posibil să poți realiza aceste activități pe el.

În cazul exportului unui clip de 5 minute în format 4K, acesta a reușit să-l salveze în aproximativ 11 minute, iar în format 1080p, salvarea lui a fost terminata in 7 minute, ceea ce, nu este rau pentru un laptop de office.

Dacă te-ai gândit să ti-l iei pentru a juca jocuri cu grafică la maxim, trebuie să te anunț că pentru o experiență bună cu frame-uri ridicate, grafica trebuie setată pe nivelul mediu la o rezoluție mai mică, deoarece nu va face față când aceasta este setată pe nivelul high.

Autonomie

Pe partea de autonomie, într-adevăr, modelul nostru Acer Swift Go de 16 inch vine cu o performanță ridicată, dar cu o baterie destul de mică pentru ceea ce se află sub carcasa acestui laptop.

Acer Swift Go de 16 inch – Review: Un laptop portabil care nu dezamăgește

Mai exact, pentru o utilizare normală, în Word, cu puțin consum de conținut video, gaming, navigare sau social media, laptopul îți va oferi o autonomie de aproximativ 7 ore și 35 de minute, în timp ce în cazul unei utilizări intense, în editare, consum de media, gaming, și cu luminozitatea la maxim, acesta îți oferă o autonomie de puțin peste 2 ore de utilizare.

Nu aș putea spune că este o autonomie mică, dar cred că pentru dimensiunea sa de 16 inch ar fi putut ajunge la ceva mai bun.

Concluzie

Ca o concluzie despre acest de 16 inch, este că are un design minimalist care mie unul îmi place, o greutate destul de redusă încât îl face perfect pentru concedii, transportat și așa mai departe, are un ecran bun cu margini foarte subțiri, performanța este una bună pentru categoria din care face parte, sunetul este bun, oferă o autonomie destul de bună, vine cu senzor pentru scanarea amprentei și dispune de tastă numerică.

Ca minusuri, mi-ar fi plăcut să regăsim mai multe porturi și să aibă o răcire mai eficientă. În rest, laptopul pe întreaga perioadă s-a descurcat foarte bine.

Acer Swift Go de 16 inch – Review: Un laptop portabil care nu dezamăgește
Acer Swift Go
Alegere bună 7.8
Design 8
Ecran 8
Sunet 8
Conectivitate 8
Portabilitate 9
Performanță 7
Ventilație 8
Autonomie 7
Upgrade 8
Gaming 7
Editare video 7
Preț 9
Distribuie acest articol
Tech Reviewer
Urmăriți:
Pasionat de gadget-uri, tehnologii noi și jocuri pe mobil. Cu o experiență de peste 9 ani în domeniul tehnologiei, ofer informații precise și corecte pentru pasionații de inovație digitală.
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *