Honor a lansat recent noul său smartphone accesibil, Magic6 Lite.
La prima vedere, acesta pare a fi un concurent serios pentru alte modele din segmentul său, oferind o serie de caracteristici impresionante, cum ar fi un design superb, un ecran AMOLED cu o rezoluție de 1,5K, o cameră principală cu un senzor de 108MP și o baterie de 5.300 mAh.
UNBOXING
Experiența de unboxing este una mediocră, deoarece, pe lângă telefonul în sine, mai găsim doar manualul de utilizare, cheita pentru SIM și un cablu de încărcare cu mufă de la USB-A la USB-C. Deci, din păcate, nu vom regăsi un încărcător pe lângă toate acestea.
DESIGN & CONSTRUCȚIE
Dar odată ce îl pornim, chiar și lipsa încărcătorului îl face să fie un telefon surprinzător pentru prețul cu care vine.
Magic6 Lite vine în 3 variante de culori: Midnight Black, Sunrise Orange (care are un spate din eco-piele de culoare portocalie), și cel pe care îl am eu la test, Emerald Green, care are un spate într-un gradient frumos de culoare verde deschis în partea de sus și puțin mai închis în partea de jos.
Ceea ce apreciez eu la toate variantele de culori este că au un spate mat, eliminând complet urmele de amprente.
Ce-mi place foarte mult la design-ul său este inelul metalic care aduce puțin aminte de cadranele ceasurilor Rolex, făcându-l să arate și mai bine.
Al doilea lucru pe care-l vei observa când îl vei lua în mână este grosimea extrem de redusă de doar 7,98 mm și greutatea sa de doar 185g (cu toate că mai există telefoane care sunt la fel de subțiri și ușoare, trebuie să ținem cont că acesta are un ecran ce măsoară 6.78 inch iar în interiorul său avem o baterie de 5.300 mAh). Deci, pentru dimensiunea și capacitatea bateriei, Magic6 Lite este un telefon extrem de ușor și de subțire.
Ce-l mai face special comparativ cu celelalte modele este certificarea SGS de durabilitate obținând scorul maxim de 5 stele, care-l poziționează pe primul loc în industrie atunci când cade de la o înălțime de 1,5 m pe orice parte a telefonului (indiferent că vorbim de spate, display sau colț, telefonul rezistă chiar și pe suprafețe dure).
Dacă vă întrebați cum este atât de rezistent la căzături și lovituri, ei bine, ecranul este un HONOR Ultra Bounce Anti Drop Display care este realizat din mai multe straturi acoperite cu un lipici flexibil, dar și a materialelor de etanșare care sunt mai flexibile încât amortizează de 1,2 ori mai bine șocurile unei căderi.
Și surprinzător, chiar dacă are un cadru din plastic care se îmbină frumos cu spatele și cu ecranul, pare că a rezistat și căderilor pe care le-am făcut eu personal în casă pe gresie.
În partea dreaptă avem poziționate la îndemână butoanele pentru volum și power, în partea de jos avem slotul pentru cartelele nano sim, mufa de încărcare USB Type-C 2.0, și difuzorul care este și singurul de pe acest telefon, oferind un sunet puternic și clar, dar din păcate unul mono, iar în partea de sus un microfon pentru anularea zgomotului de fundal.
În rest, despre design n-am ce să zic decât că este un telefon foarte frumos, mai ales cu așezarea ansamblului de senzori înconjurat de acest inel metalic zimțat, a greutății reduse dar și a grosimii sale foarte mici.
DISPLAY
Pe față, avem un ecran curbat AMOLED de foarte bună calitate, cu o rezoluție de 1,5K (adică se poziționează undeva între FullHD+ și QHD+). Astfel, imaginile sunt sharp și de foarte bună calitate.
Pe lângă faptul că este un AMOLED, avem un refresh rate de 120Hz adaptabil, un PWD de 1920Hz pentru a elimina efectul de palpare, Low Blue Light, Dynamic Dimming Screen și afișare circadiană, tehnologii care reglează automat temperatura ecranului pentru a nu sesiza schimbarea ei și pentru a avea un somn mai plăcut.
Un alt atu pe care-l are acest display este faptul că luminozitatea sa ajunge până la 1200 nits în peak, și 1000 nits în mod standard, ceea ce-l face vizibil chiar și în lumina directă a soarelui.
Imaginile și videourile au o acuratețe a culorilor de 100% DCI-P3, culorile sunt vibrante, negrul este cu adevărat negru, detaliile sunt sharp având o densitate a pixelilor de 431 de ppi și margini foarte subțiri de jur împrejurul ecranului, având un screen-to-body ratio de 92,58%.
Ce este de menționat, este că acest display are certificare Widevine L1, adică filmele, serialele sau conținutul video sunt reproduse la o calitate maximă.
Tot pe ecran avem și un senzor optic de amprente care se mișcă rapid, dar poziționarea lui mi se pare cam joasă. Mi-ar fi plăcut să fie ceva mai sus pentru a face mișcarea degetului mai ușoară.
SPECIFICAȚII & PERFORMANȚĂ
În materie de specificații, telefonul vine echipat cu un procesor de la Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 (4 nm), care, comparat cu modelul anterior Magic5 Lite, ar fi cu 40% mai eficient, un GPU Adreno 710, 8GB RAM cu încă 8GB turbo RAM ajungând la 16GB RAM, 256 GB spațiu de stocare UFS 3.1, ceea ce mă surprinde deoarece vitezele de citire și scriere sunt foarte bune, conectivitate 5G, certificare IP53, Bluetooth v5.1 și o baterie de 5300 mAh cu o putere de încărcare de 35W prin fir.
Chiar dacă vine cu un procesor Snapdragon 6 Gen 1 și cu un GPU decent, telefonul se descurcă excelent în jocuri cu grafică la maxim, unde totul se mișcă fluent.
În schimb, în teste de benchmark, nu pot să zic că rezultatele au fost ridicate, dar ce am observat este temperatura scăzută pe întreaga perioadă.
Efectiv, telefonul nu s-a încins deloc chiar dacă a fost supus unor teste complexe precum 3D Mark, PC Mark, Geekbench 6 sau chiar în jocuri, ceea ce, eu unul, nu prea am văzut la telefoanele pe care le-am testat până acum.
În 3D Mark, a scos un scor slab de 616 puncte, dar stabilitatea a fost una de 99,4%. În Geekbench 6, în single core 943 puncte, iar în multi-core 2783 de puncte. Iar ultimul test în PCMark a obținut un scor de 12374 puncte.
Într-adevăr, scorurile nu sunt prea mari comparativ cu alte modele din aceeași clasă, dar, ce-i drept, experiența de gaming, de utilizare și temperatura sunt foarte bune (nu veți simți aceste cifre din testele de benchmark).
BATERIE
Probabil cea mai importantă caracteristică a acestui telefon este bateria. Asta pentru că într-un șasiu atât de subțire a putut încăpea o baterie cu o capacitate de 5300 mAh, față de 5100, așa cum regăseam la Magic5 Lite.
Ceea ce înseamnă că vom avea mai mult timp de petrecut pe el în jocuri, conținut media, socializare și așa mai departe. Și așa a și fost, deoarece, într-un test de autonomie, acesta a obținut 13 ore și 25 de minute până la un procent de 20%, iar până la 0%, a ajuns cu până la 15 ore de utilizare continuă (aici țin să precizez că luminozitatea a fost la maxim, refresh rate-ul a fost setat pe 120Hz, și Wi-Fi-ul a fost pornit pe întreaga perioadă).
Timpul de încărcare cu un încărcător compatibil de 35W durează de la 0-100% circa o oră și 15 minute (automat, o baterie mai mare înseamnă o durată mai mare de încărcare).
Honor ne-a informat că și după 3 ani sau 1000 de încărcări, telefonul își va păstra din durata de utilizare.
SOFTWARE
Înainte să trecem la capitolul foto-video, telefonul rulează Android 13 cu interfața Magic OS 7.2 și va primi 2 ani de actualizări majore și 3 ani de actualizări de securitate.
În materie de interfață, îmi place că totul se mișcă rapid, fără agățări, și nu vine cu aplicații preinstalate. Ai posibilitatea de a-ți personaliza telefonul după bunul plac, inclusiv la nivel de iconițe, forma lor, o mulțime de modele pentru Always on, și așa mai departe.
CAMERE
EXEMPLE DE POZE PUTEȚI VEDEA ÎN MATERIALUL VIDEO DE MAI SUS
Camera principală
În materie de camere, telefonul vine cu 3 senzori, cel principal de 108 MP cu un f/1.8 și pixel binning de 9 în 1, ceea ce, pentru prețul cu care vine, este surprinzător să-l găsim aici. Al doilea senzor are 5 MP ultrawide cu un f/2.2, iar al treilea este un senzor macro, înlocuind, în mod neașteptat, un senzor telephoto de 2 MP cu un f/2.4.
Ceea ce îi lipsește acestui telefon este stabilizarea optică și zoom-ul optic 3x, înlocuindu-le cu zoom digital 3x.
Surprinzător, imaginile pe timp de zi sunt destul de reușite. Contrastul este bogat, sunt clare datorită acelui pixel binning de 9 în 1, culorile sunt vibrante, poate puțin prea vibrante în anumite momente. HDR-ul reușește să echilibreze foarte bine zonele luminate cu cele întunecate.
Imaginile sunt calde, detaliile sunt prezente, iar zoom-ul digital 3x este bun, chiar dacă nu la nivelul unuia optic.
Pe timp de seară, pozele sunt surprinzător de bune la 1x. Detaliile sunt prezente, culorile sunt naturale, și sunt clare. Timpul de realizare a fotografiei în modul noapte este destul de decent, nu printre cele mai rapide, dar este decent. Nu sunt urme de noise, iar negrul este intens.
În schimb, la modul 3x, imaginile nu sunt la fel de clare, detaliile se pierd, și nu avem un mod ultra-wide pentru aceeași experiență ca pe modul zi.
În ceea ce privește partea de video, telefonul filmează în 4K la 30 fps, dar doar pentru maxim 10 minute (nu înțeleg de ce, pentru că telefonul nu se supraincalzește; astfel, după cele 10 minute de filmare, înregistrarea se oprește).
Pe timp de zi, culorile sunt bune, focalizarea pe subiect este rapidă, dar stabilizarea lipsește. Pe timp de seară, nu există noise, culorile sunt bune, dar cu stabilizare ar fi fost și mai bine.
Camera selfie
Pe partea frontală, avem un senzor wide de 16 MP cu un f/2.5.
Aici, imaginile sunt vibrante, culorile sunt naturale, diferența dintre subiect și fundal este bună, efectul de bokeh este intens, focalizarea este rapidă, iar calitatea lor este foarte bună.
Pe timp de seară, din păcate, nu există opțiunea de selfie pe modul noapte, ci doar pe modul normal. Totuși, în imagini nu există noise, focalizarea este rapidă, culorile sunt naturale, detaliile feței sunt prezente, și se descurcă bine și la capitolul noapte, în ciuda lipsei modului noapte.
În ceea ce privește partea de video, acesta filmează în 1080p la 30 fps, iar aici avem aceeași situație ca pe camera principală. Chiar dacă culorile sunt vibrante, naturale, clare, și fără noise pe timp de zi sau seară, stabilizarea lipsește.
CONCLUZIE
Honor Magic6 Lite, este că avem un telefon cu multe avantaje la un preț foarte bun.
Respectiv, un design superb, o baterie mare ce va reuși cu brio cu până la o zi și jumătate, chiar două de utilizare normală, un ecran de foarte bună calitate, o performanță decentă, o rezistență foarte bună, o cameră principală cu un senzor de 108 MP cu binning 9 în 1 pentru detalii și mai bune, și își menține o temperatură scăzută indiferent de ceea ce faci pe el.
Ce mi-ar fi plăcut să regăsim pe el este un sunet stereo, o stabilizare mai bună a videourilor, un senzor telephoto în locul celui macro și un încărcător în pachet. În rest, pentru prețul pe care-l are, va fi un adversar destul de greu de învins datorită caracteristicilor cu care vine.
Telefon HONOR Magic6 Lite 5G, 256GB, 8GB RAM, Dual SIM, Midnight Black
NETWORK | Technology | GSM / HSPA / LTE / 5G | ||
---|---|---|---|---|
LAUNCH | Announced | 2023, December 04 | ||
Status | Available. Released 2023, December 27 | |||
BODY | Dimensions | 163.6 x 75.5 x 8 mm (6.44 x 2.97 x 0.31 in) | ||
Weight | 185 g (6.53 oz) | |||
SIM | Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by) | |||
IP53, dust and splash resistant | ||||
DISPLAY | Type | AMOLED, 1B colors, 120Hz, 1200 nits (peak) | ||
Size | 6.78 inches, 112.6 cm2 (~91.2% screen-to-body ratio) | |||
Resolution | 1220 x 2652 pixels, 19.5:9 ratio (~431 ppi density) | |||
PLATFORM | OS | Android 13, Magic UI 7.2 | ||
Chipset | Qualcomm SM6450 Snapdragon 6 Gen 1 (4 nm) | |||
CPU | Octa-core (4×2.2 GHz Cortex-A78 & 4×1.8 GHz Cortex-A55) | |||
GPU | Adreno 710 | |||
MEMORY | Card slot | No | ||
Internal | 256GB 8GB RAM | |||
MAIN CAMERA | Triple | 108 MP, f/1.8, (wide), 1/1.67″, PDAF | ||
5 MP, f/2.2, (ultrawide) | ||||
2 MP, f/2.4, (macro) | ||||
Features | LED flash, panorama, HDR | |||
Video | 4K@30fps, 1080p@30fps | |||
SELFIE CAMERA | Single | 16 MP, f/2.5, (wide) | ||
Video | 1080p@30fps | |||
SOUND | Loudspeaker | Yes | ||
3.5mm jack | No | |||
COMMS | WLAN | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct | ||
Bluetooth | 5.1, A2DP, LE | |||
Positioning | GPS, GLONASS, GALILEO, BDS | |||
NFC | Yes (market/region dependent) | |||
Radio | No | |||
USB | USB Type-C 2.0, OTG | |||
FEATURES | Sensors | Fingerprint (under display, optical), accelerometer, gyro, proximity, compass | ||
BATTERY | Type | 5300 mAh, non-removable | ||
Charging | 35W wired | |||
Reverse wired | ||||
MISC | Colors | Sunrise Orange, Midnight Black, Emerald Green |
Honor Magic6 Lite
-
Design
-
Ecran
-
Sunet
-
Constructie
-
Performanta
-
Baterie
-
Camera principala
-
Camera secundara
-
Pret
2 comentarii
Salutare!
Nu are legătură neapărat cu review-ul, dar am vrut să te întreb ce lumini folosești pentru perete sau culoarea acestuia, precum și ce lumini folosești în spate?
Și unde aș putea găsi obiecte de decor din nișa tech precum acel robot android? 😀
Tot ce pozezi e pe un cadru restrând, pe birou?
Mulțumesc!
Salut! Mă bucur să văd că ți-a plăcut setup-ul cu lumini și ambianța în care sunt trase materialele. În principiu, majoritatea echipamentului îl găsești aici https://linkfy.ro/studio, iar pe lângă acesta mai am benzi LED RGB pe care le-am lipit de biroul de pe care trag acele cadre. Acel robot a fost realizat custom prin imprimare 3D, însă nu îmi mai amintesc exact de la cine, fiindcă a fost cu mult timp în urmă.