realme C51 – Review: Un telefon cu specificații decente pentru adolescenți

Mihai Jeliu
Mihai Jeliu - Tech Reviewer
10 Min Citire
realme C51 – Review: Un telefon cu specificații decente pentru adolescenți
6.1 Alegere decentă
realme C51
Vezi preț aici

Dacă ești în căutarea unui telefon cu un preț foarte mic, dar care să te ajute în sarcinile zilnice, probabil că acest realme C51 ar fi o opțiune potrivită pentru tine.

Unboxing

Înainte de a începe recenzia, să vedem cu ce vine la pachet:

  • telefonul (în culoarea Carbon Black, însă vă puteți alege și Mint Green);
  • un manual de utilizare;
  • o husă din silicon (închisă la culoare pentru a nu se îngălbeni în timp);
  • un cablu de încărcare de la mufa USB Type A la USB C;
  • un încărcător de 33W.

Ceea ce este interesant și apreciez este că, pentru prețul pe care îl are, regăsim toate accesoriile de care avem nevoie.

Design

În primul rând, trebuie să recunosc că arată bine în cele două nuanțe, negru mat și o parte lucioasă. Într-adevăr, partea de jos este destul de aderentă și nu lasă amprente, însă același lucru nu l-aș putea spune și despre zona de sus, unde va fi un magnet pentru praf și amprente, mai ales lângă modulul de camere.

Ce îmi place la el este că, datorită materialelor din care este realizat, respectiv cadrul și spatele din plastic, este foarte ușor pentru dimensiunea sa destul de mare, având un display de 6,74 inch și o baterie de 5.000mAh.

Un alt lucru care mi-a plăcut este grosimea destul de redusă, de 8 mm, inclusiv cu modulul de camere. Deci, avem un telefon mare, ușor, subțire și cu o parte de spate care nu lasă urme de amprente.

Pe lateral vom regăsi butonul de power cu rol de deblocare prin amprentă care, nu este cel mai rapid, dar am văzut altele mult mai slabe ale căror prețuri erau mai mari, și butoanele de volum care sunt poziționate la îndemână fără să ne întindem la ele.

Iar pe latura de jos, avem un difuzor, care este și singurul de pe el, nefiind un sunet stereo, dar care se aude tare, însă nu atât de calitativ când este la volum maxim, mufa USB C pentru încărcare și, surpriză, un jack pentru căști.

Ecran

Pe față, avem un ecran IPS LCD HD+ de 90Hz, cu margini destul de subțiri, dar mai puțin în partea de jos, unde avem o barbie ceva mai groasă, 560 nits în peak, unde soarele nu este cel mai bun prieten, deoarece vei întâmpina dificultăți de a-l vedea în lumina puternică, și cu o densitate a pixelilor de 260 ppi (înseamnă că, dacă ne uităm atent la ecran, vom putea observa pixelii).

Aș spune că este un ecran decent pe care puteți vedea conținut video la o calitate HD+, dar care se vede destul de bine, mai ales că putem intensifica culorile video-urilor din setările telefonului.

Ce mi-a plăcut este că are un refresh rate de 90 de Hz, făcându-l totuși să pară un telefon din clasa medie, care se mișcă destul de ok atât în browsere, navigare prin meniuri și așa mai departe.

Specificații

În materie de specificații, nu pot să spun că este un telefon performant, cu care să jucăm jocuri cu grafică la maxim, că se mișcă foarte rapid și că vei avea o experiență ca la un telefon mid-range, pentru că nu este.

Deoarece l-aș vedea potrivit mai mult persoanelor care nu au prea multe pretenții și care obișnuiesc să-l folosească mai degrabă pentru un telefon de muncă, puțină socializare, puțin consum de media și lucruri ceva mai simple.

Asta pentru că acesta vine cu un procesor Unisoc Tiger T612 pe 12nm, un GPU Mali G57, 4 GB de RAM, cu posibilitatea extinderii cu încă 4GB din setări și două variante de spațiu de stocare, 64 sau 128Gb, cu posibilitatea extinderii cu un card micro SD dedicat până la 2TB (ceea ce nu m-a încântat atât de mult este că doar sistemul în sine ocupă 22 Gb).

Telefonul, pot spune, că se mișcă decent și nu se supraîncalzește în jocuri sau la încărcare. Însă, ce vreau să mai menționez este că nu dispune de vreo certificare pentru stropi de apă sau praf. În Geekbench 6, acesta a reușit să obțină un scor destul de slab în single core, de 423 puncte, și 1453 puncte în multicore.

Ținând cont de prețul cu care vine, este un telefon cu performanțe decente (dacă vă întrebați cum se descurcă în jocuri, în Call of Duty, setările sunt pe mediu, iar experiența de joc este una decentă).

Deci, în jocuri ceva mai puțin mai solicitante, acestea se vor mișca mai bine.

În schimb, atuul acestui telefon este bateria sa de 5.000mAh, cu o încărcare rapidă la 33W. Pentru că, ținând cont de rezoluția cu care vine acest telefon, te va ține chiar și cu până la 2 zile de utilizare. Iar încărcarea sa, în doar 28 minute, ajunge până la 50% (deci, dacă ești o persoană grăbită și vrei să ți se încarce bateria mai repede, acesta o face foarte bine).

Software

Pe partea de soft, acesta vine cu Android 13 împreună cu o interfață realme UI T edition. Din punct de vedere al actualizărilor, posibil să dispună de 2 versiuni de Android și 3 de securitate, însă, este ceva neoficial. Ceea ce apreciez la acest soft este că nu vine cu foarte multe aplicații, precum am văzut la celelalte modele de la realme.

Cameră

Pe partea de cameră, avem un ansamblu de 2 senzori. Cel principal este de 50 MP, f/1.8, 27mm (wide), iar cel pentru adâncime este de 0.08 MP, f/3.0.

Imaginile pot să spun că sunt destul de bune, cu un contrast bogat, vibrante, destul de sharp, iar HDR-ul ajută destul de mult echilibrând bine zonele luminate și cele întunecate. Unde nu am fost prea încântat este că uneori când apeși pe shutter, procesarea fotografiei durează ceva mai mult.

Dar, strict pe partea de foto, imaginile sunt destul de bune. Pe timp de seară, imaginile au noise, dar în schimb, sunt vibrante și au un contrast bogat (dar, s-ar fi putut ceva mai bine).

Pe partea de video, acesta filmează la o rezoluție 1080p în 30 fps. Culorile sunt bune, au contrast bun, dar stabilizarea și focalizarea cam lipsesc (deci, pe partea de cameră principală, stă mai bine pe partea de foto decât pe video).

Pe partea din față avem un senzor wide de 5 MP, f/2.2, 28mm care pe timp de zi, pot să spun că rezultatele sunt decente și că sunt mai reușite pe modul foto decât cel portret. Culorile sunt destul de apropiate de cele naturale, luminozitatea este bună, sunt sharp și sunt destul de mulțumit pe timp de zi.

Pe timp de seară, imaginile au noise și nu sunt atât de sharp pe cât m-am așteptat. La capitolul video pe timp de zi, stabilizarea lipsește, culorile sunt bune, dar fiindcă acesta înregistrează la o rezoluție HD, acestea nu sunt atât de sharp. Pe timp de seară, rezultatele sunt ceva mai slabe având și noise pe lângă lipsa stabilizării.

Concluzie

Ca o concluzie despre acest realme C51, este că într-adevăr atuul acestuia este bateria și încărcarea rapidă la 33W, dar și că ai posibilitatea extinderii memoriei cu până la 2 TB, ai un design frumos, ai toate accesoriile la pachet, un ecran la 90Hz, o cameră foto de 50MP care se descurcă bine pe timp de zi și că este potrivit persoanelor care nu-și doresc performanță, ci mai degrabă eficiența bateriei și de a-l folosi în scopuri simple.

Ca minusuri, avem spațiul ocupat de sistem care ajunge până la 22 GB, camera pe timp de seară nu oferă rezultate excelente, are momente când se mai blochează, dar posibil ca un update să le rezolve.

realme C51 – Review: Un telefon cu specificații decente pentru adolescenți
realme C51
Alegere decentă 6.1
Design 7
Ecran 6
Sunet 5
Construcție 6
Performanță 5
Baterie 7
Camera principală 6
Camera secundară 6
Preț 7
Distribuie acest articol
Tech Reviewer
Urmăriți:
Pasionat de gadget-uri, tehnologii noi și jocuri pe mobil. Cu o experiență de peste 9 ani în domeniul tehnologiei, ofer informații precise și corecte pentru pasionații de inovație digitală.
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *