Acesta este realme GT3, telefonul cu cea mai rapidă viteză de încărcare din lume. Da, ați auzit bine, cea mai mare putere de încărcare regăsită pe un telefon, care atinge 240W!
Iar asta nu este tot. Cu ce funcții interesante vine și care este impresia mea despre el, rămâne să vedeți în acest material.
Design și construcție
Trebuie să recunosc că acest telefon vine cu o mulțime de caracteristici pe care mi-aș dori să le regăsesc și pe restul telefoanelor. Dar înainte să ajungem la ele, haideți să vedem cum arată și ce impresie am eu despre design-ul și construcția lui.
În primul rând, vreau să încep cu design-ul care este efectiv diferit față de ceea ce ne-am obișnuit noi până acum să vedem la un telefon. Și anume, dacă ne uităm pe spate, vom putea observa sub o sticlă fumurie, procesorul cu care este echipat telefonul. Iar asta nu este tot, pentru că în jurul său avem și iluminare RGB pe care o putem customiza după bunul plac în orice culoare și animație dorim.
Un feature pe care l-am mai văzut și la telefoanele ASUS sau cele de la Razer, și pot să spun că sunt încântat să-l regăsesc și aici (dar despre el vom vorbi imediat).
Ce mi-a mai plăcut la el este că regăsim un spate din sticlă mată care nu lasă amprente, ci doar pe zona unde este sticla fumurie, nu vom scăpa de ele. Însă trebuie să recunosc că spatele său în unele situații poate fi alunecos dacă ai o mână mai uscată (deci, vă recomand să folosiți o husă).
Chiar dacă vine cu o dimensiune destul de mare, ați fi surprinși cât de confortabil este de ținut în mână. Iar asta se datorează spatele său curbat.
Un lucru pe care l-am observat este că pentru dimensiunea sa, este un telefon destul de greu, mai ales în zona modulului de camere, ajungând la o greutate totală de 200g.
În rest, după cum am spus, avem un spate din sticlă mată, unde regăsim modulul de cameră și procesorul frumos sub o sticlă fumurie, un cadru din plastic puțin rotunjit care se îmbină frumos, dar care mi-ar fi plăcut să fie din aluminiu și sticlă pe fața căreia protecție, nu știu să vă zic, pentru că eu unul nu am regăsit pe nicăieri vreo informație. Dar totuși, e bine că vine cu o folie de protecție pe ecran direct din fabrică.
Dacă erați obișnuiți cu butoanele fizice așezate pe o singură parte, ei bine, pe acest GT3, avem butonul de power situat în dreapta iar cele pentru volum în partea stângă (mie unuia mi-a luat ceva timp până m-am obișnuit cu poziționarea lor, dar totuși, bine că sunt ușor de ajuns la ele).
Pe partea de sus, avem un infraroșu pe care-l ador și l-aș vrea pe orice device deoarece poți controla orice aparat din casă fără să mai ai alte telecomenzi pe lângă tine. Iar pe latura de jos avem unul din cele două difuzoare audio, deoarece oferă un sunet stereo, cu un volum puternic și o calitate audio, să zicem, bună spre foarte bună. Apoi, mufa USB C 2.0, unde aici m-aș fi așteptat să regăsim 3.1, și slotul pentru SIM.
Display
Pe față avem un ecran cu margini aproape drepte care vine cu un panou AMOLED la o rezoluție de 2K cu tehnologie HDR10+, o densitate a pixelilor de 451 ppi, un refresh rate adaptabil de 144 Hz și o luminozitate de până la 1400 nits în peak.
Trebuie să recunosc că am fost puțin surprins să văd că regăsim un astfel de ecran calitativ, cu margini subțiri, vibrant, luminos chiar și în lumina soarelui și funcții pe care le putem activa din setări pentru a îmbunătăți calitatea imaginilor.
Aici mă refer la faptul că dispune de un amplificator de culori pentru video-uri, lărgind astfel gama de culori de la SDR la HDR, îmbunătățiri ale video-urilor cu subiecte în mișcare, și că avem opțiuni pentru modurile de culoare ale ecranului, respectiv P3, natural, cinematic sau strălucitor.
Tot pe ecran avem și un senzor de amprente foarte rapid, dar care după părerea mea, este poziționat cam jos, mai ales pentru dimensiunea sa. Deci, per total, la capitolul display, imaginile sunt clare, dispune de un contrast bogat, culorile sunt cu adevărat vibrante, refresh rate-ul de 144Hz este o adevărată plăcere și per total, sunt foarte mulțumit de el.
Specificații
La capitolul specificații, din păcate vine cu procesorul anterior de la Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, dar care este eficient la autonomie și cu performanțe foarte bune, un GPU Adreno 730, aveți la alegere între 128, 256, 512 sau 1 TB de stocare și dispune de versiuni de 8 sau 16 GB RAM cu posibilitatea extinderii cu încă 12 GB RAM.
Deci, veți putea avea un telefon cu 28 GB RAM. Din curiozitate, voi câți RAM aveți pe telefoanele voastre? Lăsați-mi un comentariu.
Ce este interesant la el este că pe lângă performanța sa destul de ridicată, mai dispune și de modul GT pentru a-i da un boost performanței în jocuri sau teste sintetice, unde minusul ar fi că îți va scădea din autonomia telefonului (dar, dacă vrem o performanță mai ridicată pe moment într-un joc cu grafică la maxim, putem face acest sacrificiu).
Iar pentru a vedea diferențele cu el pornit sau oprit, am realizat și câteva teste de benchmark. După cum puteți observa in materialul video de mai sus, în Geekbench 6, cu modul GT oprit, acesta a scos un scor în single core de 1375 de puncte iar în multicore 3870 puncte. Cu el activat, avem în single core un scor de 1424 puncte și în multicore de 4014 puncte (deci, cu el activat într-adevăr se vede o diferență).
Însă, același lucru nu-l pot spune și în testele din 3Dmark pentru că scorul a fost chiar mai mic decât cu el dezactivat, însă singura diferență majoră, este că avem o stabilitate mai bună cu el activat (chiar și așa, telefonul se descurcă extraordinar în jocuri cu grafică setată la maxim precum în PUBG, Call of Duty, Asphalt 9 și așa mai departe).
Telefonul nu a avut nicio clipire, sacadare sau întreruperi pe întreaga durată a testării chiar și în jocuri solicitante. Surprinzător este că chiar și după o perioadă mai lungă de gaming sau testele din benchmark, își menține o temperatură optimă. Și chiar dacă ai foarte multe ferestre deschise în fundal, viteza de operare este una la fel de bună datorită specificațiilor ridicate cu care vine.
Mai departe, avem Bluetooth versiunea 5.3, NFC pe ambele părți și o baterie de 4600 mAh, ajungând la aproape o zi și jumătate de utilizare cu refresh rate-ul și luminozitatea la maxim. Cu modul GT activat, autonomia ajunge la maxim o zi.
În materie de încărcare, telefonul vine cu cea mai mare putere de încărcare, și anume 240W care reușește să-l încarce de la 0 la 100% în maxim 11 minute. Din păcate, telefonul nu mi-a venit cu încărcător dar din ceea ce am văzut la alți colegi, aceștia susțin că încărcarea este una extrem de rapidă și nu se încălzește pe timpul încărcării.
Software
Pe partea de software, telefonul devine și mai interesant deoarece dispune de multe funcții de customizare, multitasking divizând ecranul în două, bara de navigare rapidă, ai o mulțime de animații pentru scanarea amprentei, a iconițelor cu fel de fel de forme sau culori, și feature-ul care-mi place cel mai mult este de a activa iluminarea RGB de pe spatele telefonului.
Respectiv acestea vă anima la primirea unui apel, când se încarcă sau la notificări. Aici aveți opțiunea de a schimba culoarea luminii, viteza animației și modul de iluminare.
Telefonul vine cu Android 13 și interfața realme UI 4.0 pe care am mai văzut-o și la celelalte modele testate. În materie de update-uri, momentan nu am aflat nimic, dar probabil va avea 2 ani de actualizări majore și 3 ani de actualizări de securitate.
O funcție nouă pe care am văzut-o la acest telefon și pot să spun că mi-a plăcut este atunci când glisezi în jos și ți se deschide o fereastră dedicată unor widget-uri, astfel încât să nu ai prea multe pe ecranul principal. Deci, în materie de customizare, acest realme UI 4.0 se descurcă foarte bine. Unde nu sunt încântat, este la numărul mare de aplicații preinstalate pe care va trebui să le dezinstalezi manual.
Cameră
La un alt capitol la care stă foarte bine acest GT3 este camera. Pe spate regăsim 3 senzori, respectiv cel principal este de 50 MP, f/1.9, având o distanță focală de 24 mm. Cel ultrawide are o deschidere de 112 grade și o rezoluție de 8 MP cu un f/2.2, iar al treilea senzor, de 2 MP cu un f/3.3, este folosit pentru adâncimea de câmp și funcția de microscop.
Da, ați auzit bine. Nu vorbim doar despre poze macro, ci și despre poze și video-uri realizate la microscop. Efectiv, poți vedea țesătura unui material și ai posibilitatea de a realiza un video în timp ce te apropii extrem de mult de respectiva suprafață, nu doar de a face o poză.
Surprinzător, pozele, atât pe timp de zi, cât și pe timp de seară, mi s-au părut foarte bune. Culorile sunt aproape de cele naturale, contrastul este bogat, acestea sunt clare și modul HDR își face treaba foarte bine atunci când există o luminozitate mare sau o zonă mai întunecată.
Detaliile sunt prezente când facem zoom pe ele, mai ales pe cele realizate cu senzorul de 50 MP. Ceea ce m-a impresionat a fost viteza de fotografiere la apăsarea butonului de shutter. Acestea sunt realizate instant de îndată ce îl apeși.
Mi-a plăcut că pozele realizate pe timp de seară sunt clare, nu prezintă zgomot, detaliile sunt prezente, culorile sunt la fel de vibrante și sunt luminate corespunzător. Pe ecran, aveți exemple de imagini realizate atât pe timp de zi, cât și pe timp de seară.
Pe partea de video, telefonul poate filma la o rezoluție de 4K în 30 sau 60 de cadre pe secundă, cu o stabilitate bună, culori vibrante, contrast bun, focalizare rapidă pe subiect și posibilitatea de a filma în modul LOG, permițând ajustarea culorilor în programele de editare.
Ce mi-ar fi plăcut este ca atunci când activezi modul AI în format 4K să nu se schimbe rezoluția la Full HD. În rest, am fost destul de mulțumit și de partea video a camerei principale.
Pe partea din față, avem un senzor wide de 16 MP, f/2.5, 25 mm, care se descurcă destul de bine atât în modul foto, cât și în modul portret. Indiferent de lumina din spate, acesta se descurcă foarte bine.
Subiectul este focalizat rapid și bine, fața este sharp, detaliile sunt prezente, culorile sunt naturale, iar indiferent că este zi sau seară, imaginile sunt de calitate.
Unde nu am fost prea încântat a fost pe zona de video. Pe lângă faptul că rezoluția maximă este de 1080p, atunci când există o lumină puternică în spate, luminozitatea nu se ajustează atât de mult încât să se înțeleagă ce este în spatele subiectului.
În rest, înregistrările video sunt bune, poți activa modul de stabilizare suplimentară, dar se va realiza un crop și vei fi filmat și mai de aproape. Culorile sunt vibrante, focalizarea pe față este foarte bună și, în general, atât pe timp de zi, cât și pe timp de seară, clipurile sunt ok, nu la fel de surprinzătoare ca cele principale, dar sunt decente.
Concluzie
În concluzie, despre acest realme GT3, pot spune că am fost foarte surprins de caracteristicile pe care le oferă și este cu adevărat un flagship killer.
Are un design diferit, cu procesorul la vedere, poți avea 28 de GB de RAM, un ecran bun, sunet calitativ, cea mai rapidă încărcare pe un telefon, realizată în 11 minute.
Cu toate acestea, dacă nu ai un încărcător, poate fi dificil de găsit, iar dacă găsești, prețul lui este destul de mare. Camera principală este bună, având o mulțime de avantaje, inclusiv posibilitatea de a-ți personaliza interfața și iluminarea RGB de pe spate.
Vine cu o performanță ridicată și funcția de microscop, care chiar dacă nu o vei mai folosi după ce îl vei cumpăra, este interesant să o ai.
Ca minusuri, rezoluția videourilor de pe camera frontală este de 1080p, vine cu o mulțime de aplicații preinstalate, este puțin cam greu și are un preț de lansare destul de mare, ținând cont că singura diferență majoră este încărcarea ultra rapidă la 240W.
Vouă cum vi s-a părut acest telefon? Aștept părerea voastră într-un comentariu.