Cum poți vorbi liniștit în 64 de limbi cu ajutorul noilor căști Vasco Translator E1?
În caz că nu v-ați dat seama ce voi prezenta azi, ei bine, am niște căști destul de tari pentru cei care călătoresc prin țări străine și nu doar că vor să înțeleagă ce li se spune, ci și să aibă o conversație normală, de ambele părți.
Iar acest lucru este posibil cu noile Vasco Translator E1.
Ei bine, căștile astea nu sunt unele din care poți asculta muzică, ci unele care pot traduce în timp real, în până la 51 de limbi atunci când sunt conectate la un telefon și în până la 64 de limbi când sunt conectate la un Vasco Translator V4.
Poate vă aduceți aminte sau nu, dar eu deja v-am prezentat acest device micuț și chiar mi s-a părut extrem de util.
Pe lângă traducerea vocală, a textelor sau a imaginilor, el te poate ajuta să înveți și alte limbi străine, ceea ce mi s-a părut grozav. Dacă vreți să aflați mai multe despre el, v-am lăsat un link aici.
Însă astăzi vom discuta mai pe larg despre noile căști cu integrare AI de la Vasco, și anume Translator E1.
Unboxing
În cutia lor avem, bineînțeles, manualele pentru a vedea ce pot face și cum se folosesc – deși am să vă arăt eu acum cât de simplu este. Mai avem un cablu de încărcare cu mufe USB-A la USB-C, o husă foarte fină pentru a transporta căștile în siguranță și, bineînțeles, dock-ul de încărcare magnetic, de tip scoică, unde, la interior, regăsim căștile noastre.





Pentru cine sunt potrivite
Bun, totuși, care-i treaba cu ele și pentru cine sunt potrivite? Ei bine, pe lângă faptul că poți comunica cu o altă persoană în limbi diferite într-un mod foarte simplu, ele sunt utile și pentru grupuri organizate, unde ghidul vorbește într-o altă limbă, deoarece se pot conecta mai multe perechi la un loc.

De asemenea, sunt ideale pentru situații precum: discuții cu șoferul de taxi într-o altă țară, check-in la hotel, cererea de informații de la localnici și multe altele.
Ce este atât de interesant la ele? Faptul că traducerea se face foarte rapid, imediat ce atingi casca, iar persoana care o poartă pe cea de-a doua aude în timp real ceea ce spui, direct în limba sa nativă.
Și o face neașteptat de bine, pentru că folosește 10 motoare de traducere bazate pe inteligență artificială.
Cum funcționează? Cuvintele rostite sunt recunoscute și convertite în text, apoi AI-ul le transformă înapoi în vorbire. În plus, zgomotul de fundal este eliminat pentru a reda cât mai clar cuvintele rostite, iar alte funcții AI contribuie la o traducere mai precisă.


Dar destul cu detaliile tehnice! Hai să vorbim puțin despre design, cum funcționează și ce impresie mi-au lăsat aceste căști.
Design
În primul rând, ele vin într-un dock de încărcare sub formă de scoică, ceva mai mare, care se deschide în două. La interior, după cum se poate vedea, căștile sunt așezate frumos.






Ce am apreciat la Vasco este că au gândit designul astfel încât să nu fie in-ear, ci open-ear. Asta înseamnă că nu trebuie să-ți faci griji în privința igienei atunci când oferi cuiva o cască, deoarece aceasta nu atinge interiorul urechii.
Pe căști avem două butoane pentru reglarea volumului (+ și -), iar dacă le menținem apăsate timp de 3 secunde, putem împerechea casca cu telefonul sau cu Vasco V4.

Dacă ne uităm atent, pe fiecare cască există un LED cu un rol foarte important – dar vă voi arăta imediat de ce.

În rest, tija care se poziționează în spatele urechii este dintr-un silicon destul de flexibil, căștile sunt ușoare, ușor de controlat, iar volumul traducerii este clar și puternic.
Dar hai să facem și o demonstrație despre cum se conectează la telefon sau Vasco V4, cum traduce și ce concluzie am eu despre ele.
Conectarea cu telefonul
Pentru a le folosi cu telefonul (asta dacă nu avem Vasco V4), trebuie să instalăm aplicația Vasco Connect din Google Play.
Lumina albastră care pulsează pe căști înseamnă că acestea așteaptă să fie conectate la un device – în cazul nostru, telefonul.








În zona de sus putem redenumi casca după preferințe ca să o recunoaștem când ne conectăm data viitoare. Ne alegem ce limbă vorbim noi nativ, iar apoi – ce mi se pare tare – putem selecta o culoare pentru a recunoaște mai ușor care cască este setată cu limba română și care cu limba franceză, de exemplu.
În felul ăsta, vei ști că cea cu lumina galbenă este a ta, în care vei auzi traducerea în limba română, iar cealaltă o poți da persoanei cu care comunici.
Același lucru îl facem și cu cealaltă cască. Această setare se poate face pentru până la 10 căști pe telefon și până la 6 căști pe Vasco V4, deci pot fi conectate mai multe persoane simultan.
Conectarea cu Vasco V4
Conectarea cu Vasco V4 se face la fel:
Funcții
O funcție foarte utilă este că acestea funcționează atât în modul Speaker, cât și în modul Căști.




De exemplu, modul Speaker este ideal când vorbești cu cineva la recepția unui hotel, cu un șofer de taxi sau cu un localnic și nu vrei să-i dai casca – el va auzi traducerea direct din difuzoarele telefonului tău.
Modul Căști este atunci când oferi casca celeilalte persoane și aveți o conversație față în față, în timp ce tu auzi limba română, iar el limba franceză.
Mie mi se pare extrem de util să ai un astfel de device de traducere dacă călătorești mult și nu cunoști limba țării respective. Traducerea este rapidă, într-adevăr, vocea este ușor robotizată, dar căștile sunt foarte practice.
Mai ales că nu e obligatoriu să cumperi și Vasco V4, având opțiunea de a folosi doar aplicația pe telefon.
Dacă vreți să comandați fie căștile Vasco E1, fie traducătorul Vasco V4 sau ambele la un loc, folosiți codul de reducere Mihai5 pentru un discount de 5%.
Concluzie
Pe scurt, Vasco Translator E1 sunt foarte practice dacă lucrezi în străinătate sau călătorești des. Se personalizează ușor, îmi place că nu sunt in-ear, traduc rapid și pot fi conectate mai multe perechi de căști.
Unii ar putea spune: „De ce să nu folosesc Google Translate?”. Ei bine, dacă folosești Vasco V4, ai internet gratuit pe viață oriunde în lume – deci nu trebuie să îți faci griji pentru tarifele de roaming.